Svajojate šiemet pradėti namo statybas? 5 klausimai, kurių neišvengsite

Ruošiantis namo statybai neišvengiamai kyla daugybė klausimų. Žinoma, kiekvienas projektas yra specifinis, tačiau esminiai namo komponentai nesikeičia. Tai pamatai, fasadas, langai, stogas. Na, o prieš įrengiant pamatus, specialistai primygtinai rekomenduoja atlikti grunto tyrimus.

1. 3 pamatų tipai: jų privalumai ir trūkumai

Pamatų gana dažnai nesirenkame patys – pirmiausia atsižvelgiame į sklypo charakteristikas, o po to profesionalūs projektuotojai parenka ekonomiškiausią variantą. Kitiems pasiseka labiau ir gruntas leidžia pritaikyti daugiau sprendimų. Tačiau tiek vienu, tiek kitu atveju žinoti skirtingų pamatų savybes yra naudinga.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: 3 pamatų tipai: jų privalumai ir trūkumai

2. Kokie faktoriai svarbiausi renkantis stogo dangą

Naujakuriai stogo dangą renkasi pagal kišenę, grožį ir tai, kokią dangą yra įsigijęs kaimynas, pastebi stogų dangomis prekiaujantys specialistai. Tačiau besprendžiant stogo dangų rebusą reikia atsižvelgti į įvairesnius aspektus.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Kokie faktoriai svarbiausi renkantis stogo dangą

3. Geologiniai tyrimai, kurie gali padėti sutaupyti daug pinigų

Inžineriniai geologiniai tyrimai – tai žemės gelmių tyrimai, kurių metu gaunama informacija apie statybos aikštelės geologines ir hidrogeologines sąlygas, reikalingas statinių pamatams projektuoti – siekiant pagrįsti statinio statybą, norint rengti statinio projekto konstrukcinę dalį, tiksliau, parinkti tinkamiausius statinio pamatų ir (ar) atraminių konstrukcijų geotechninius sprendinius, rengti statybos darbų technologijos projektą, vertinti geologinių procesų ir reiškinių poveikį statiniams, kultūros paveldui ir aplinkai, atlikti planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimą, rengti statinio projekto aplinkos apsaugos dalį, statinių avarijoms, susijusioms su konstrukcijų griūtimis, tirti bei statinio ekspertizės reikmėms.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Geologiniai tyrimai, kurie gali padėti sutaupyti daug pinigų

4. Fasado apdaila: ką rinktis?

Tai, kas gražu, – nebūtinai ilgaamžiška, tai, kas ilgaamžiška, – nebūtinai pigu, o tai, kas pigu, – nebūtinai efektyvu. Šią taisyklę galima pritaikyti daugeliui statybinių medžiagų, ne išimtis ir fasado apdaila. Taip pat visi žinome, kad „stebuklingos“ medžiagos nėra – puikiausiomis savybėmis pasižyminčios medžiagos bus brangios, vidutinių kainų medžiagos keliais kriterijais nusileis savo konkurentėms, o pigiausių medžiagų privalumas dažniausiai ir būna tik kaina. Belieka atsirinkti aktualiausius kriterijus ir produktus rinktis būtent pagal juos. Vadovaudamiesi šia logika, apžvelgėme fasado apdailos variantus.

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: Fasado apdaila: ką rinktis?

5. 5 svarbūs langų pasirinkimo kriterijai

Langų pardavėjai apie langus galėtų kalbėti nesustodami ir ilgai jų klausantis gali pasirodyti, kad tai, kad langų apkaustai gaminami viename ar kitame Vokietijos mieste ar tai, kad viena ar kita įmonė sugeba gaminti didžiausius langus yra patys svarbiausi dalykai. Žinoma, renkantis kiekvienas matome skirtingai, tačiau kurie kriterijai objektyviai yra patys svarbiausi?

© Shutterstock nuotr.

Daugiau skaitykite čia: 5 svarbūs langų pasirinkimo kriterijai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis