Naudoti odiniai baldai – ar verta?

Baldai iš antrų rankų yra puikus sprendimas norintiems sutaupyti. Šis pasirinkimas ypatingai tinka nusprendusiems įsigyti odinius baldus, kurie, kaip žinia, nėra vieni iš pigiausių. Pirkdami naudotus odinius baldus sumokate tikrai mažesnę kainą negu parduotuvėje, tačiau ar tikrai esate užtikrinti, kad Jums neteks sumokėti antrą kartą? Pateikiame kelis aspektus, į ką reikia atkreipti dėmesį perkant naudotus odinius baldus.

Baldo priežiūra

Yra rekomenduojama per metus kelis kartus odinį baldą įtrinti odos kondicionieriumi, taip pat atsiradusias dėmes valyti tik specialiomis priemonėmis, kurios nepakenktų odai ir baldo spalvai. Jei ankstesnis baldo šeimininkas nesilaikė šių nurodymų, tai bus matoma plika akimi. Pakitusi odos spalva, įsisenėjusios dėmės, įtrūkimai ir kiti defektai, kuriuos vargiai panaikinsite – pirmieji aspektai, turintys atbaidyti Jus nuo naudoto odinio baldo pirkimo.

Odinių baldų rinkiniai

Jei ieškote kelių odinių baldų rinkinio, yra labai didelė tikimybė, kad atskirų baldų kokybė bei išvaizda skirsis, todėl labai svarbu įvertinti kiekvieno baldo kokybę atskirai ir bendrai, viso rinkinio atžvilgiu. Svarbu, kad visą baldų rinkinį matytumėte vienoje vietoje, taip bus lengviau įvertinti galimus spalvų skirtumus. Nepatartina rizikuoti ir naudotų odinių baldų rinkinių pirkti internetu. Nuotraukos skaitmeninėje erdvėje gali būti paredaguotos ir ženkliai skirtis nuo to, kas galiausiai atkeliaus į Jūsų namus. Taip pat atsižvelkite į baldo rinkinio amžių. Net jei ir baldai nebuvo ypatingai naudojami buvusių šeimininkų, tikėtina, kad gali būti susidėvėję nuo amžiaus. Toks susidėvėjimas yra labiausiai pastebimas baldo funkcinėje sistemoje.

Naudotų odinių baldų defektai

Naudotų odinių baldų pirkimas ne tik pigesnis, bet ir ekologiškesnis variantas, tačiau gan dažnai pasitaiko, kad baldai iš antrų rankų turi defektų. Kai kurie defektai yra lengvai ir nebrangiai panaikinami specialiomis valymo priemonėmis, bet verta žinoti, jog pasitaiko ir tokių, kurie pareikalaus daugiau pastangų ir didesnių išlaidų.

Nepatartina pirkti naudotų odinių baldų:
kurie turi skylių;
kurių vidinis užpildas yra praradęs masę;
kurie turi aiškiai matomų nutrynimų ir įtrūkimų;
kurių siūlės yra įtrūkusios;
kurie yra apdeginti;
kurie yra aplieti;
kurių detalių spalva skiriasi.

„Praktiškai, naudotą odinį baldą verta remontuoti tik tokiu atveju, jei tas baldas yra vintažinis ir jo istorija prideda jam vertės. Verta žinoti, kad didžiajai naudotų baldų minimalių korekcijų nepakanka ir prireikia atlikti visus restauracijos darbus, kas Jūsų pareikalaus tikrai nemažai papildomų išlaidų, kurios gali prilygti įsigyto baldo kainai, o kartais būti net didesnės. Net jei ir ieškote senesnio – Retro stiliaus baldų, vertėtų pasidomėti, ką siūlo naujų, nė karto nenaudotų baldų pardavėjai. Taip, tokia paieška gali Jums užimti daugiau laiko ir tuo metu pareikalauti daugiau išlaidų, tačiau Jūs būsite užtikrintas, kad įsigytas odinis baldas bus tvarkingas, be defektų, plius – turės kokybės garantijas“, - pataria baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis