Sprendimas, kuris palengvins gyvenimą: nesudėtingai montuojamas patikimas vamzdynas

Kas geriausiai gali papasakoti apie vandentiekio ar šildymo sistemų vamzdynų montavimą? Žinoma, tie, kurie iš šio darbo duoną valgo. Jų patarimai daug verti: montuotojai greitai atsirenka, kuri sistema patikimiausia, sandariausia, patogiausiai ir greičiausiai montuojama.

Dainius Birgiolas savo paties sumontuotas vandentiekio sistemas galėtų matuoti dešimtimis kilometrų. Patyręs meistras iš Lietuvoje galimų įsigyti vandentiekio sistemų kaip patikimą nurodo „Geberit Volex“ – plastikinių daugiasluoksnių ir vienasluoksnių vamzdžių ir jiems pritaikytų jungčių sistemą: „Ši sistema yra ypač patogi montuoti, nes vamzdžiai lengvai lankstomi: net ir nemažo skersmens daugiasluoksnį vamzdį (pavyzdžiui, 26 mm) galima nesunkiai išlenkti jo nepažeidžiant.

Gamintojo archyvas

Kadangi „Volex“ jungčių pralaidumas yra didelis, pažeidus vamzdį, šis pranašumas būtų prarastas.“ Lengvai lankstomi „Volex“ vamzdžiai gaminami įvairių skersmenų: vienasluoksniai – 16 mm ir 20 mm, daugiasluoksniai – nuo 16 iki 63 mm. Kartu su įvairiausiomis jungtimis ir priedais ši sistema nesudėtingai įrengiama tiek statant naują namą, tiek atliekant remontą. Pašnekovas pabrėžia ir daugiau „Volex“ pranašumų.

Gamintojo archyvas

„Man labai patinka greitas ir paprastas „Volex“ sistemos montavimas. Visos jungtys lengvai susijungia, tam naudojami specialūs „Geberit“ presavimo įrankiai su jungčių užspaudimo galvomis. Net ir neturint jų, galima pasinaudoti kitų gamintojų įrankiais. Tiks tiek TH, tiek U profilio užspaudimo galvos, – sako D. Birgiolas. – Nesunku užtikrinti vamzdyno sandarumą. Tam naudojamos specialios jungtys – kiekvienas presavimo taškas užsandarinamas dviem tarpinėmis. Jungtyse papildomai dar įmontuotas ir permatomas patikros žiedas „Grimalid“ – įstatytą į jungtį vamzdį prieš suspaudžiant galima apžiūrėti iš visų pusių, patikrinti įstatymo gylį“.

Gamintojo archyvas

Dar viena meistro minima „Volex“ ypatybė – dvigubos alkūnės, skirtos prietaisams prijungti. Jas naudojant galima įrengti žiedinę pratekančio vandentiekio sistemą. Tokia sistema jau tampa Vakarų Europos standartu, nes leidžia užtikrinti higienos sąlygas, kuriomis išvengiama legionelių atsiradimo rizikos.

Gamintojo archyvas

Geberit Volex tenkina visus šiuolaikinių inžinerinių pastato sistemų reikalavimus – tiek naujos statybos, tiek remonto atveju, nuo karšto ir šalto vandentiekio iki grindų šildymo. Išsamūs bandymai parodė, kad Geberit Volex vamzdynų sistema atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus. Balti daugiasluoksniai ir PE-RT vienasluoksniai vamzdžiai bei platus standartinių bei specialių jungčių pasirinkimas padės įrengti patikimą sistemą.

Gamintojo archyvas

Daugiau informacijos: www.geberit.lt

Užsakymo nr.: PT_76078563

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis