Kaip teisingai žiemai paruošti stogą

Stogo paruošimas žiemai yra ne mažiau svarbus nei namo šildymo sistemos sureguliavimas.

Atlikite generalinę tvarką


Rudenį prieš iškrentant sniegui nuo stogo ir iš latakų pašalinkite visas šiukšles, kerpes ir samanas. Tam naudokite medinius ar plastmasinius kastuvus, šepetį su minkštais plastmasiniais šeriais, kad nepažeistumėte išorinio stogo sluoksnio.


Paruoškite lietaus kanalizaciją


Latako angą uždenkite specialiu plastikiniu tinkleliu ar kištuku, kad apsaugotumėte nuo lapų, šakelių ar kitokių šiukšlių patekimo į lietaus kanalizacijos sistemą. Namuose su vidine lietaus kanalizacijos sistema būtina išvalyti hidraulinę sklendę, nusodintuvą ir kitas jos dalis.


Patikrinkite stogo paviršių


Pavasarį ir rudenį būtina patikrinti stogų būklę: stoglatakio, jungčių ir kitų labiausiai tikėtinų pratekėjimo vietų sandarumą. Visus aptiktus defektus pašalinkite, atlikite jų remontą.


Shutterstock


Pastatykite sniego užtvaras


Kampuočio pavidalo variantai tvirtinami įprastais savisriegiais. Užtvaras pakanka išdėlioti šachmatų tvarka dviem ar trim eilėmis. Sudėtingesnės konstrukcijos tarnaus ilgiau, tačiau jas sudėtingiau pritvirtinti – tektų kviesti meistrus.


Šlaitinį stogą padenkite priemone nuo varveklių


Jeigu norite, kad ant šlaitinio stogo nesusiformuotų varvekliai, pakanka jo kraštą (50-70 centimetrų plotį) padengti hidrofobiniu tirpalu silicio organinių polimerų pagrindu. Tokie tirpalai tinka metalui, įskaitant ir su aliuminio danga, taip pat cemento-smėlio, betono, keraminiams paviršiams ir polimerinėms čerpėms.


Esant reikalui, pasirūpinkite apsaugos nuo apledėjimo sistema


Vandenį nuo stogo nukreipti į lietvamzdį ir neleisti jai užšalti ant stogo elementų padės sniego tirpdymo arba apsaugos nuo apledėjimo sistemos. Namui su mansarda tai puiki išeitis. Pats tinkamiausias laikas apsaugos nuo apledėjimo sistemos patikrai yra rudens pabaiga. Vanduo greitai nuteka nuo stogo, o pirmas sniegas tirpsta kaipmat – nespėja jo prisikaupti ir nesiformuoja nuošliaužos. Todėl dar galima spėti iki žiemos įrengti, sureguliuoti ir išbandyti apsaugos nuo apledėjimo sistemą, kad ji iškart pradėtų veikti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis