Sienų dažymas: svarbiausi darbo įrankiai

Sienų dažymas – apdailos darbas, kurį dažnai nusprendžiame atlikti patys, be jokios papildomos specialistų pagalbos. Nors šis darbas iš pirmo žvilgsnio atrodo lengvas, be gerų įrankių kokybiškai jo atlikti nepavyks. Tad kokie yra patys svarbiausi sienų dažymui skirti įrankiai?

*Prieš imat įrankius į rankas ir pradedant darbus, žinoma, neįmanoma apsieiti be tinkamos aprangos. Dėvėti reikia drabužius, kuriuos galima ištepti ir sugadinti. Jeigu nenorite išsitepti rankų, dėvėkite apsaugines pirštines (plastikines, gumines ar darbines).

*Sienų dažymas reikalauja tinkamo pasirengimo. Iš dažomo kambario reikia išnešti visus baldus, o jei to neįmanoma padaryti, juos reikia uždengti. Tam reikės apsauginės plėvelės ir/arba dengiamojo popieriaus. Apsaugine plėvele geriausia dengti baldus, o grindims reiktų pasirinkti mažiau slidžią medžiagą (popierių, audeklą).

*Kita svarbi šio rinkinio dalis – apsauginė dažymo juosta, kuria galite klijuoti vietas, kurių nenorite padengti dažais. Praktiškas patarimas: prieš nuklijuojant šią juostą, reikia palaukti kol dažai visiškai išdžius, kita vertus, nepatariama juostos priklijuotos palikti per ilgai.

Shutterstock

*Teptukai. Teptukai dažniausiai naudojami sunkiau prieinamose vietose ir vietose, kuriose reikia didesnio kruopštumo. Jais patogu padengti nedidelius sienos plotus. Rekomendacija: teptukai su sintetiniais šereliais labiausiai tinka dažymui lateksiniais dažais, o teptukai su natūraliais šereliais labiausiai tinka dažymui aliejiniais dažais.

*Voleliai. Jeigu dažais reikia padengti didelį sienos plotą, niekas nepralenks volelio. Kad sienų dažymas vyktų greičiau, verta įsigyti rankeną-ilgintuvą. Rekomendacija: natūralius volelius, kurie yra gaminami iš vilnos, reikia naudoti dažant aliejiniais dažais, sintetinius volelius tinka naudoti dažant aliejiniais, alkidiniais ir lateksiniais dažais. Volelių šerelių ilgumas nulemia paviršiaus lygumą, kuo trumpesni šereliai – tuo jis lygesnis.

Shutterstock

*Dažų vonelė. Jeigu naudojate volelį, dažų vonelė yra būtina. Patarimas: gerai pamerkite volelį į dažus ir pavažiuokite juo pirmyn ir atgal dažų vonelėje, kad dažai gerai pasiskirstytų ir būtų pašalintas jų perteklius.

*Dažymo pagalvėlė su ratukais. Šis įrankis yra pravartus dažant kampus, kur sueina siena su siena arba siena su lubomis.

Paruošta pagal Statybairapdailosdarbai.lt informaciją

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis