Pokyčiai per savaitgalį: nuotaikingas tvoros akcentas

Lauko poilsio zonoje, kaip ir interjere, svarbu išryškinti vieną pagrindinį akcentą: originalų, prikaustantį dėmesį. Siūlome nestandartinę, bet kūrybišką idėją: šį vaidmenį skirkite ne prabangiems baldams ar spalvingam aksesuarui, o mūro tvorai, nudažytai nuotaikingai atkartojant augmenijos motyvą.

1. Pasiruošimas yra svarbiausias dalykas, kad sėkmingai nudažytumėte tvorą ar sieną. Nuvalykite plytas vieliniu šepečiu – ant jų neturi likti jokių nešvarumų. Galite nuplauti stipria vandens srove, tačiau prieš imdamiesi kitų darbų palaukite, kol gerai išdžius.

Vida Press

2. Padenkite plytas gruntu ir palikite išdžiūti.

Vida Press

3. Naudodami volelį nudažykite mūrą pasirinktos spalvos dažais du kartus.

Vida Press

4. Atspausdinkite lapą ant popieriaus (160 gsm) ir išpjaukite jį kanceliariniu peiliuku. Tai, kas liko, naudokite kaip šabloną – bus patogiau ant plytų apibrėžti vienodu kampu pasvirusių lapų kontūrus.

Vida Press

5. Pamatuokite, kiek vietos užims iš abiejų pusių sudėlioti lapai, ir pagal tai pasirinkite atstumą tarp stiebų. Naudodami gulsčiuką kreida kuo tiesiau nupieškite stiebų kontūrus.

Vida Press

6. Šabloną prilipinkite prie sienos lipnia juostele ir kreida apibrėžkite kiekvieno lapo vietą.

Vida Press

Apžvelkite kūrinį iš toliau, kad įsitikintumėte, jog tarpai tarp lapų proporcingi jų dydžiui ir atrodo harmoningai.

7. Kai baigsite parengiamuosius darbus ir rezultatu būsite patenkinti, visas linijas apvedžiokite dažais, pasirinkę nestorą teptuką. Nesijaudinkite, jei ranka suvirpės: tikroviškumas turi savotiško žavesio!

Vida Press

Apgalvokite, kuriuos lapus nudažysite baltai – jie turėtų sukurti ritmišką ornamentą. Lapus padenkite dažais du kartus, kad neišryškėtų fono spalva.

Patarimas. Iš pradžių nupieškite lapų kontūrus vienoje stiebų pusėje, paskui – kitoje.

Specialistai rekomenduoja:

* Tinkuotai ir betoninei tvorai VIVACOLOR „Hansa Sokkel“;

* Medinei tvorai - VIVACOLOR „Villa Akva“.

Užsakymo nr.: PT_77993425

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis