Kaip išsirinkti patalynę, kurioje gera miegoti?

Poilsio ir ramybės oazė namuose dažniausiai kiekvienam mūsų yra viena – miegamasis. Tai kambarys, kuriame visos detalės svarbios, nes jos arba padeda mums ilsėtis, arba... trukdo. Viena iš jų, palydinti į sapnų karalystę ir pasitinkanti ryte glausdamasi prie kūno, – patalynė. Jos savybes mes jaučiame prieš pat užmigdami ir tik pabudę, todėl renkantis patalynę neverta taupyti ir pirmenybę geriausia teikti kokybiškiems audiniams. Be to, keičiant patalynę labai nesunkiai kinta ir viso miegamojo kambario nuotaika bei interjeras.

„Renkantis patalynę, svarbiausia, kad audinys būtų 100 % natūralus. Nesvarbu, ar tai bus medvilnė, linas ar šilkas. Beje, satinas ir perkelis yra audinio pynimo būdai, o ne medžiagos tipas. Taigi rinkdamiesi taip giriamą satino patalynę visuomet patikrinkite, ar ji 100 % natūrali“, – pasakoja naujo kokybiškos Lietuvoje gaminamos patalynės prekių ženklo DREAMON ambasadorė Deimantė Stankevičienė.

Satinu gali būti vadinamas ir pigus sintetinis ar pusiau sintetinis audinys. Tačiau jis nė iš tolo neprilygs natūralios medvilnės satinui, kainuojančiam brangiau, bet dovanojančiam didesnį lietimosi malonumą. Beje, tas pats satinas būna kelių audimo tankumų, tai irgi lemia skirtingas jo švelnumo ir tvirtumo savybes. Ypač tankus audinys perkelis jus džiugins neapsakomu švelnumu ir komfortu, nes jo lietimasis prie kūno yra maloniai vėsinantis.

Gamintojo archyvas

DREAMON patalynės kūrėjai turi 15 metų patirtį tekstilės versle, nuolat seka naujausias tendencijas – jų gaminama patalynė naudojama daugybėje prabangių viešbučių ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Ne paslaptis, kad lininės patalynės mada grįžta. Linas itin vertinamas daugelyje pasaulio šalių, o skandinavai tokią patalynę laiko būtina gero ir kokybiško miego sąlyga. Ir išties... Tada, kai pati priguliau ant prabangaus minkšto prancūziško lino pluošto DREAMON patalynės, nebenoriu jokios kitos“, – šypsodamasi pasakoja D. Stankevičienė.

Gamintojo archyvas

Linas yra, ko gero, pats tinkamiausias audinys miegoti. Jis stiprus, pasižymi antialerginėmis ir antibakterinėmis savybėmis, laidumu orui, išlaiko gaivinamą vėsą vasarą ir malonią šilumą žiemą.

Dizainerės PATARIMAI MIEGO NUOTAIKAI KURTI

„Įsigiję kelis kokybiškus patalynės komplektus, galite lengvai keisti miegamojo interjerą. Pavyzdžiui, vasarą „atvėsinsite“ kambarį su mėlynos spalvos satino patalyne, o žiemą pravers šiltesnių spalvų ir audinio patalynė. Moterys dažnai pasikliauja intuicija ir nuotaikomis, tad tikrai verta turėti skirtingų audinių, spalvų ar net raštų patalynės komplektų, kai ateina noras ką nors keisti. Kartais tiek visiškai pakanka! Įdomesniam efektui sukurti iš kitos patalynės galite „pasiskolinti“ pagalvių užvalkalus. Drąsiai eksperimentuokite ir derinkite skirtingus audinius.

Gamintojo archyvas

Žinoma, nepamirškite, kad patalynė turi derėti prie bendro interjero, tad, jeigu miegamajame yra ryškių ar „nepatogių“ spalvų, galite pasikonsultuoti su specialistais, šie padės suderinti spalvas“, – patarimais dalijasi interjero dizainerė Evelina Aleliūnienė.

MIEGAMOJO TEKSTILĖS TENDENCIJOS 2018 M.

X Prabangios ir sodrios spalvos. Tiems, kuriems skandinaviškas minimalizmas namuose ir ypač miegamajame nėra itin reikšmingas, šiais metais siūloma pasinerti į prabangias ir sodrias spalvas.

X Tropiniai raštai. Ne paslaptis, kad tai, kas atsiranda ant podiumo, netrukus persikelia ir į namų interjero detales. Taip yra ir kalbant apie tropinius raštus. Egzotiniai augalai, vaisiai, paukščiai ir pan. – šie raštai užvaldė ne tik mados namų kuriamas kolekcijas, bet ir namus.

Gamintojo archyvas

X Žaluma. Iš pastarosios tendencijos išplaukia šių metų miegamojo populiarioji spalva, kurią savo poilsio šventovėje pritaikyti galima visai nesudėtingai – atnaujinus patalynės komplektą, o gal išvis – vos porą pagalvėlių. Beje, tyrimais nustatyta, kad dauguma žalių atspalvių turi atpalaiduojamąjį poveikį mūsų protui.

X Tobulai netobula. Japoniška vabi sabi filosofija – tai pasipriešinimas tobulo grožio supratimui. Vabi sabi yra kuklumas, minimalizmas, išskirtinumas ir nelygios formos. „Ši filosofija pritaikoma ir renkantis patalynę. Pavyzdžiui, netobulai tobulą lininį lovos komplektą, visiškai nesukant sau galvos dėl lyginimo“, – sako Lietuvoje pagamintos patalynės DREAMON kūrėjai.

Gamintojo archyvas

X Individualumas. Absoliutaus individualumo savo miegamajame galima pasiekti pasirinkus papildomus aksesuarus – tarkim, pagalvėles, kurios gali būti ne tik skirtingų spalvų, bet ir tekstūrų, formų bei dydžių. Taip visas kambarys įgauna visiškai unikalų vaizdą, kurį sukūrėte jūs.

X Minimalizmas. Jau ne vienus metus populiarus minimalistinis interjeras nei šiemet, nei artimoje ateityje niekur nedings. Tiems, kurie garbina šią filosofiją ir jaučiasi geriausiai neapkrautose erdvėse, siūloma rinktis vienspalvę arba griežtų geometrinių formų išmargintą satino ar lino patalynę.

Daugiau informacijos: www.DreamonHome.eu

Užsakymo nr.: PT_78204737

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis