Veidrodžiai ir apšvietimas interjere

Gebėjimas atspindėti – pagrindinė veidrodžio savybė, todėl tai reikia išnaudoti interjere – ne tik funkcijos tikslais, bet ir dekoratyviniais. Pavyzdžiui, kabinant šviestuvą koridoriaus veidrodžiui apšviesti galima parinkti jam ne klasikinę vietą ties viršutine briauna, o tiesiai virš pačios veidrodžio plokštumos.

Savaime suprantama, tokioje situacijoje pats šviestuvas turi būti pastebimas elementas – gražus gaubtuvas su dideliu plafonu arba abažūru. Atsispindėjęs veidrodyje šviestuvas susidvigubins ir matysime daugiau malonių švieselių.

Tarkime, jūsų interjeras yra artimesnis klasikai ir jame yra klasikinių puskolonių. Pabandykite prie jų pakabinti veidrodį – ir jos stebuklingu būdu vizualiai pavirs atskirai stovinčiomis kolonomis.

Tokiu būdu, panaudojant nedideles, ne platesnes nei 40-50 cm ir aukščio nuo grindų iki lubų veidrodžių juostas, svetainę galima paversti gražia „iškilmių mene“. Norint įvaizdžiui suteikti išbaigtumo, veidrodžių perimetrą galima papildyti poliuretano apvadais.

O jei jūsų interjere yra pusapvalė siena, tai toje vietoje, suk tiesi siena jungiasi su užapvalinta dalimi, pakabinus didelį veidrodį gali būti sudarytas beveik apskritos patalpos įspūdis.

Arba, jei domitės kambariniais augalais ir vienas jūsų buto kampas yra skirtas vien augalams: kampe, ties sienų sandūra, kaip foną pastatykite veidrodį ir susidarys jausmas, kad jūsų bute yra visas sodas.

Veidrodinė mozaika

Kad ir kiek daug dekoratyvinių privalumų beturėtų veidrodžiai, jiems būdingi ir technologiniai trūkumai. Svarbiausias iš jų – trapumas.

Kai norima kuo didesnį sienos paviršiaus plotą padengti veidrodžiu, tai tenka daryti iš kelių sudėtinių dalių, nes didelio veidrodinio paviršiaus tiesiog nepavyks pristatyti į vietą ir saugiai įtvirtinti.

Tačiau kūrybingiau pažvelgus į šią problemą bet kokį trūkumą galima paversti privalumu. Iš smulkesnių veidrodžių sudėliokite mozaika vadovaujantis kokia nors vidine logika.

Ji gali būti nesusisijusi su kitomis buto dalimis, bet ji būtinai turi būti kad neatsirastų jausmas, jog veidrodžiai išdėlioti kreivai ir tarytum atsitiktinai.

Toks mozaikos piešinys gali būti tam tikras veidrodžių juostų ritmas arba padalijimai į vienodus kvadratus arba išdėstymas 45 laipsnių kampu (tai suteiktų lengvą klasikos pojūtį).

Tai gali būti ir tyčinis chaotiškas išdėstymas (kas labiau būdinga šiuolaikiška interjerui) ar netgi paprastas geometrinis piešinys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis