Juodai baltas interjeras

Balta ir juoda spalvos gali padėti sukurti įspūdingą ir dramatišką erdvę. Štai patarimai, kaip maksimaliai išnaudoti šio derinio privalumus. Viena interjero dekoravimo taisyklių – juoda spalva ras vietą bet kokiame kambaryje. Ši taisyklė galioja net tuo atveju, jei jūsų kambarys išdažytas pastelinėmis spalvomis. Juoda spalva tarsi įrėmina kitas spalvas ir suteikia kambariui rafinuotumo.

Juodi aksesuarai, šviestuvai, apdailos detalės, dažai ar masyvus juodas baldas prikaustys dėmesį ir suteiks interjerui užbaigtumo. Šia spalva galima atskirti tam tikras erdves ar objektus. Juoda spalva jau pati savaime yra žavi!

Tačiau jei norite tikrai dramatiško ir įspūdingo interjero, juodą spalvą derinkite su balta.

Juodos ir baltos spalvų derinys bet kokiam kambariui suteiks gaivų, švaru, neabejotinai rafinuotą ir elegantišką įvaizdį.

Tai tobulas spalvų derinys, kurį galima pritaikyti bet kokio stiliaus interjere. Moderniame interjere juoda ir balta spalvos dažnai derinamos su žvilgančiu metalu. Šias spalvas dažnai išvysite ir prancūziško kaimo stiliaus namuose.

Jei nenorite apsiriboti tik juoda ir balta spalvomis, galite naudoti ir kitas: geltoną, rožinę, smėlio, raudoną ar violetinę. Jei juoda ir balta bus vyraujančios spalvos, kambarys vis tiek atrodys nepaprastai elegantiškas.

Štai patarimai, kaip dekoruoti namus juoda ir balta spalvomis:

* Puiki pradžia - juodai baltos grindys. Įspūdingiausiai atrodytų juodo marmuro grindys ir labai plačios dekoratyvios baltos grindjuostės ar lipdiniai. Tačiau yra ir pigesnių variantų: baltos keraminės plytelės ir juodos grindjuostės; juodos ir baltos vinilo plytelės, sudėtos kaip šachmatu lenta; juodai dažytos grindys, kurių pakraščiai puošti baltais trafaretiniais ornamentais arba baltos grindys su juodais ornamentais.

* Akinamai baltos arba švelnesnio dramblio kaulo atspalvio sienos - puikus fonas įrėmintoms nuotraukoms, paveikslams ir kitiems meno kūriniams. Rinkitės tamsaus medžio ar juodai dažytus rėmelius. Paveikslėlius be rėmelių prieš kabindami pritvirtinkite ant juodo ar juodai balto pagrindo. Jei norite daugiau spalvų, pagrindas gali būti ir kitos spalvos, pavyzdžiui, aukso ar raudonos.

* Juodos ir baltos spalvų paletė labai tiks tuomet, jei dekoruojamas kambarys yra mažas. Elegantiškai atrodo vonia, kurią puošia juodo marmuro paviršiai, balta kriauklė ir aukso spalvos įrengimai bei akcentai. Įvaizdį užbaigs dailūs minkštučiai rankšluosčiai, perrišti juodu kaspinėliu.

* Miegamajame tobulai tinka balta patalynė. Pridenkite lovą juodais ir baltais dryžiais margintu užtiesalu, papuoškite pagalvėlėmis, pastatykite patogią juodą kėdę. Pagalvėlių spalvas galėsite keisti priklausomai nuo metų laiko. Vasarą jos gali būti rožinės, geltonos ar žalsvos, žiemą - raudonos, tamsiai žalios, net aukso ar sidabro spalvos.

* Rinkitės audinius su ryškių spalvų ornamentais ir šlakeliu juodos spalvos. Šviestuvai, staltiesėlės, rėmeliai, kilimėliai, pagalvės, durys ir kiti panašūs akcentai tegul būna juodi.

* Juodos ir baltos spalvų derinys dažnai naudojamas moderniame interjere. Labai tiks juodi kilimėliai ar kiliminė danga. Nebūtinai visos keturios kambario sienos turi būti nudažytos ta pačia spalva. Pagrindinis kambario akcentas gali būti ryškios spalvos siena, niša ar dekoracija. Akcentai - spalvingi meno kūriniai, spindinčio ar matinio metalo detalės, šiuolaikiškai atrodantys audiniai.

* Šią spalvų paletę galite naudoti ir tuomet, jei jums artimesnis kaimo stilius. Rinkitės juodais ir baltais langeliais margintus natūralius audinius. Tokie gali būti kėdžių apmušalai, staltiesės, pagalvėlės. Ant valgomojo sienos pakabinkite juodo metalo padėkliukų kolekciją, paveikslus ar nuotraukas pritvirtinkite ant juodai baltais langeliais marginto pagrindo, įsigykite dryžuotus lovos užtiesalus.

* Akį traukiančiais akcentais gali būti juodas lygintuvas iš sendaikčių parduotuvės, staliukas juodomis kojelėmis ir stiklo paviršiumi, juodos geležinės žvakidės, įdomaus dizaino juodi šviestuvai, juodos metalinės knygų atramėlės.

* Nuostabiai atrodys juodais ir baltais indais puoštas valgomojo stalas. Indai gali būti tik juodi, tik balti arba dekoruoti dar kokia nors spalva. Praktiškiausias sprendimas - balti. Staltiesė ir kitos detalės gali būti juodos ar bet kurios kitos paletę papildančios spalvos.

Suteikite savo namams charakterio ir rafinuotumo. Galite naudoti tik juodą ir baltą spalvas arba pagyvinti interjerą papildomomis spalvomis. Rezultatas - elegantiškas klasikinis stilius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis