Miegamojo sienų dekoravimo idėjos

Štai kelios idėjos, kaip ir kokiomis spalvomis nudažyti miegamojo sienas, kaip jas dekoruoti, kokius parinkti baldus ir aksesuarus, kad kambarys būtų jaukus. Šias idėjas galima pritaikyti ir bet kuriam kitam kambariui.

* Suteikite savo miegamajam jaukumo nudažydami sienas šiltomis spalvomis – sodria ruda, tamsiai oranžine ar auksine. Taip bus sustiprintas atviros erdvės pojūtis, o patalpai dramatiškumo suteiks lubos, nudažytos vienu atspalviu šviesesne spalva nei sienos. Tokios spalvos puikiai dera su tamsaus medžio – pavyzdžiui raudonmedžio – baldais ir sodresnių spalvų audiniais.

Corbis nuotraukos

* Jei nebijote drąsių spalvų, miegamąjį nudažykite tamsiai raudonai ar ryškiai rožine spalva. Pagalves apvilkite juodais ir baltais užvalkalais, pasirinkite baltą lovatiesę. Kitas drąsus ir tikrai darnus spalvinimas – žaliosios citrinos spalvos derinimas su vandenyno mėlynumo ar baltais pagalvių užvalkalais, užuolaidomis ir kilimu. Kad miegamasis būtų dar patrauklesnis, papuoškite jį kreminės ar juodos spalvos aksesuarais.

* Jei nelabai mėgstate eksperimentuoti, tuomet derėtų rinktis neutralias spalvas – kreminę, baltą, pilką, blyškiai mėlyną ar žemės spalvas (pvz., smėlio). Jei manote, kad neutralios spalvos yra nuobodžios ir blankios, pagyvinkite kambarį ryškesnių spalvų pagalvių ir antklodės užvalkalais bei užuolaidomis.

* Tamsoje švytintys dažai kambariui gali suteikti įdomaus meniškumo. Tokiais bespalviais dažais galima padengti vieną pagrindinę sieną (ar visas) arba lubas. Dienos metu miegamasis atrodys įprastai, bet naktį jis atgys. Tokiais dažais galima papuošti teminius miegamuosius – tarkim, išdažytus kosmoso tema. Kambarys bus išdažytas tamsiais dažais, o planetos ir žvaigždės naktį švies. Šie dažai gali tikti bet kam - atskleiskite savo fantaziją.

* Norint miegamajam suteikti prabangos pojūtį, sienas dažykite naudodami trafaretus ir atspaudus. Galima ir išpiešti sieną ar tokiais piešiniais pabrėžti nejudamus kambario daiktus – jungiklius, langus, spintas.

* Mados tendencija - linijos ant sienų. Pasirinkite atspalvį ir nusipirkite to atspalvio blizgių bei pusiau matinių dažų. Išdažykite kambarį blizgiais dažais ir leiskite jiems nudžiūti. Tuomet vertikaliai išklijuokite sienas dažymo juostelėmis, išdėstytomis kelių centimetrų atstumu viena nuo kitos ir išdažykite sienas pusiau matiniais dažais. Nuplėšus juosteles pasimatys įmantriai juostuotos sienos.

* Galite išbandyti ir spalvinių formų metodą. Jis labai panašus į dažymo linijomis metodą, tik šiuo atveju vietoje vertikalių juostų dažymo juostelėmis išklijuojamos įvairios formos – trikampiai, rombai, apskritimai ir panašiai. Pavyzdžiui, tamsiai mėlyną sieną galima pamarginti žaliosios citrinos ar šviesiai raudonos spalvos figūromis. Arba šviesesnę sieną papuoškite tamsesnėmis figūromis. Prieš panaudojant šį metodą savo miegamajame, išbandykite visas galimas spalvų kombinacijas ir tik po to priimkite sprendimą. Kad vaizdas būtų dar kitoks, tokiu stiliumi nudažykite tik lubas, o sienas nudažykite derančia vienoda spalva.

* Sienas galite nudažyti ir lesiruotės principu. Lesiruojama skystais korpusiniais dažais arba lesiruojamaisiais lakais. Lesiruotė pakeičia apatinio prasišviečiančio dažų sluoksnio spalvą - ją sustiprina ar prislopina, suteikia naujų atspalvių, priklausomai nuo apšvietimo. Pavyzdžiui, besikeičiant apšvietimui, mėlyna spalva gali tapti žalia, o raudona - išblukti ir atrodyti lyg oranžinė.

* Miegamąjį pagyvinkite a la freskomis - naudodami teptukus ir atspaudų kombinacijas sukurkite, pavyzdžiui, nuostabų miško ar paplūdimio vaizdą. Miškus galima kurti naudojant kombinuotą žalią ir mėlyną foną, o medžius ir žolę nupiešti žaliomis ir geltonomis spalvomis. Peteliškės, gėlės, vabzdžiai, miško trobelė, ežeras ir kiti objektai gali būti sukuriami pasinaudojant trafaretais ir atspaudais ar ant sienos užklijuojant įvairias iškarpas.

* Paplūdimio vaizdą galima nesunkiai sukurti panaudojant skirtingus mėlynos spalvos atspalvius vandenynui ir rudos spalvos atspalvius smėliui. Pradėkite nuo pusės ar dar didesnės sienos dalies dažymo žydra dangaus spalva, priklausomai nuo to, kur norite, kad būtų vandenynas. Tuomet likusią sienos dalį nudažykite rudos spalvos atspalviais taip, kad ji atrodytų kaip smėlis. Paplūdimio kėdė ir stalas, krabai, kokoso palmės ir kiti objektai gali būti nupiešti pasinaudojant trafaretais ar atspaudais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis