Spalvos: kuriame namie harmoniją

Gyvenimas tarp erzinančių spalvų gali bet ką išvesti iš proto. Štai keli patarimai, kaip pasirinkti tinkamą spalvų paletę iš pirmo karto ir parinkti harmoningas spalvas namams.

* Nuspręskite, ar norite „šilto“, ar „vėsaus“ kambario. Šiltos spalvos: raudona, rožinė, geltona, oranžinė. Šiltos spalvos pagyvina kambarį, bet per daug jų gali taip pat erzinti. Neperlenkite lazdos.

Vėsus kambarys – mėlynų ir žalių atspalvių. Toks kambarys atrodo didesnis, nes vėsios spalvos vizualiai išplečia erdvę. Vėsiame mėlyname kambaryje efektingai atrodys geltonos, rožinės bei neutralių spalvų (dramblio kaulo, rusvai gelsvos) akcentai. Žaliame - purpuriniai, žydri akcentai.

Šiltame raudoname kambaryje naudokite smėlio, gelsvai rudos ar neutralių spalvų (baltos, kreminės) akcentus.

* Pagyvinkite interjerą kontrastuojančiomis spalvomis.

Išsitraukite spalvų paletę – ją galite rasti daugelyje namų interjero parduotuvių – ir atraskite, kokios spalvos sudarytų tinkamą kontrastą, tarkime, geltonai, kuria nusprendėte nudažyti sieną. Tačiau nenaudokite kontrastingų spalvų lygiomis dalimis, kadangi jos ims varžytis tarpusavyje ir rezultatas nebebus malonus akiai.

* Pažvelkite į savo spalvų paletę – tos spalvos, kurios yra viena šalia kitos, sudaro harmoningą visumą ir gali būti naudojamos kartu.

Jei planuojate vėsų interjerą, galite naudoti mėlyną, mėlynai žalią ir mėlynai violetinę harmoningam efektui sukurti.

* Rinkitės pastelines spalvas, kurios yra švelnios ir raminančios. Pastelinės spalvos gaunamos gryną spalvą maišant su balta. Pavyzdžiui, raudona virsta rožine. Rožinė pastelė gražiai atrodys derinama su žydra ar bet kokia kita.

* Prislopintų spalvų efektą išgausite naudodami spalvas, kuriose yra juodos ar pilkos. Pilkšvai žalia yra žalia su pilka arba juoda.

* Prisiminkite, kad kontrastuojančios spalvos gali papildyti viena kitą. Taip pat turėkite mintyje, kad viena pagrindinė, arba dominuojanti, spalva, suderinta su ta pačia kito tono spalva (pagrindinė spalva, sumaišyta su pilka, su balta arba juoda) gali sukurti gražią, tačiau blankoką paletę. Pagyvinkite prislopintų spalvų interjerą ryškesne spalva.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis