Prabilęs stiklas vitražisto V.Dailidėno rankose

Galerijoje „Aukso pjūvis“ atidaryta personalinė vilniečio stiklo dailininko, vitražisto Viktoro Dailidėno paroda „Sluoksniai“. Šioje parodoje menininkas pristato daugiasluoksnę tapybą ant drobės, daugiasluoksnę tapybą ant stiklo lakštų, unikalius lieto ir karštai formuoto stiklo kūrinius bei vazas.

Daugiasluoksniškumu menininkas susidomėjo prieš kelerius metus, gamindamas skulptūras iš stiklo ir ledo parodai „Pėdsakai lede 3“. V. Dailidėno darbams inspiraciją suteikė jo kūrinys „Pėdsakai lede“ – paprastas, bet įtaigus, nedidukas stiklo sluoksnis, uždengęs pagrindinį kūrinio reljefą, sukūrė piešinį, kurio autorius nebepamiršta ir naudoja tą motyvą vėl ir vėl, keičiasi tik technikos ir medžiagos.

Eksperimentuojančio menininko kūrinių stilistika bei technika kinta, tačiau visur išlieka gebėjimas suderinti konceptualųjį kūrinio lygmenį su žiūrovui patrauklia raiška.

Ankstesniais metais jis sėkmingai dalyvavo parodose Berlyne ir Dresdene. Ką tik V.Dailidėno stiklo darbas „Fiber“ grįžo iš Rygos, kur Latvijoje vyko tarptautinė stiklo paroda „Voice of Glass 2011“ .

Menininkas aktyviai dalyvauja ir Lietuvoje vykstančiose stiklo menui skirtose grupinėse parodose bei simpoziumuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis