Unikalus namų dekoravimas: kitaip nei pas kaimynus

Dauguma gyvenamųjų namų naujuose kvartaluose atrodo vienodai. Žinoma, kaimynų name gali būti vienu kambariu daugiau ar mažiau, tačiau iš esmės jie yra vienodi. Visuose sienos nudažytos smėlio spalva bei prie jų parinktas tokios pačios spalvos kilimas. Visuose namuose sudėti tokie patys šviestuvai. Kodėl nebūti originaliems ir neišreikšti savo asmenybės? Pateikiame keletą idėjų, kurie suteiks jūsų namams išskirtinumo.

Vintažas ir antikvaras

Galite apipirkti bet kokioje buities reikmenų, namų apyvokos ar interjero dekoro parduotuvėje, tačiau taip daro ir visi jūsų kaimynai. Pagalvokite apie kažką unikalaus ir vienetinio iš antikvarinės parduotuvės ar boutique parduotuvėlės. Vintažiniu daiktu dažniausiai laikoma tai, kas gyvuoja daugiau nei 40 metų. Kai daiktui sueina 100 metų, jį galima laikyti antikvariatu.

Vintažiniai daiktai dažniausiai būna pigesni ir turi daugiau charakterio nei įprastoje parduotuvėje įsigyti daiktai. Be to, bet kuriam stiliui galima pritaikyti tam tikrus vintažinius daiktus. Praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio daiktai tinka ir papildo modernų stilių, tuo tarpu penktojo dešimtmečio daiktai labiau tinka tradicinėms erdvėms.

Vintažinių ir antikvarinių daiktų galite ieškoti antikvaro parduotuvėse, blusų turguose, privačiuose išpardavimuose ar tėvų/senelių rūsiuose bei palėpėse. Dekoruodami nekreipkite dėmesio į vintažinio daikto būklę. Atkreipkite dėmesį į jo formą, ar jį galima perdažyti, iš naujo nubeicuoti ar aptraukti kažkokia medžiaga tam, kad daiktas pakiltų naujam gyvenimui jūsų namuose.

Pamirškite smėlinę spalvą

Norėdami turėti išskirtinius namus, palaipsniui atsisakykite smėlinės spalvos. Lengviausias ir paprasčiausias būdas – perdažyti sienas.

Dažai

Renkantis dažų spalvą būkite originalūs ir nieko nebijokite – juk tai tik dažai. Nebūtina sienų dažyti viena spalva. Pabandykite jas nudažyti juostomis, langeliais ar margai. Taip pat galima nudažyti virtuvės ar vonios kambario spinteles. Joms tiktų juoda, tamsi alyvuogių ar raudona spalvos.

Grindjuostės ir durų apdaila neprivalo būti baltos spalvos – galima rinktis juodą, tamsiai rudą, gelsvai rudą ar bet kokią kitą, kokios jums tik norisi (geriausiai jos žiūrisi tada, kai ta pati spalva naudojama visame name – tai suteikia nuoseklumo).

Nepamirškite lubų

Lubos – dažniausiai pamirštama namų vieta. Leiskite atspėsime – lubos pas jus baltos. Galbūt vertėtų jas nudažyti pabrėžiančia spalva ar kitaip dekoruoti.

Architektūriniai elementai

Jei galite, pasitelkite architektūrinius elementus. Galite naudoti palubės dekorą, dekorą krūtinės aukštyje viso kambario perimetru ir panašiai. Nepamirškite ir vintažinių daiktų: vintažinės gembės, atnaujintas medis, senos durys ar vintažiniai metalo dirbiniai.

Originalūs meno kūriniai

Nedekoruokite namų pasitelkdami masinės gamybos meno kūrinių iš artimiausios parduotuvės. Jeigu negalite įsigyti vienetinių meno kūrinių – juos sukurkite patys.

Tolimi kraštai

Kitą kartą iš tolimos kelionės parsivežkite kažką unikalaus namams, kas primintų apie kelionę. Šis daiktas vėliau gali tapti pokalbių objektu.

Pirmasis įspūdis

Kai kažkas apsilanko jūsų namuose, pirmą įspūdį susidaro išvydę namą iš išorės. Neapsiribokite dviem medžiais ir keletu krūmų: pasodinkite daug spalvotų augalų ir medžių ir taip suteikite namo išorei savitumo.

Pakeiskite mąstymą

Pergalvokite tai, kaip dekoravote iki šiol. Ar galima perdėti aksesuarus taip, kad erdvė taptų išskirtinė ir džiuginanti? Kaip panaudoti tam tikrą daiktą taip, kad jis perteiktų norimą jausmą ir mintį? Ar galima sukeisti vieno kambario daiktus su kito kambario daiktais, kad abu jie taptų įdomūs ir unikalūs?

Ar galima miegamojo lovą padaryti įdomesnę? Kaip kasdienį daiktą paversti kažkuo unikaliu? Ar galima paprastą daiktą panaudoti neįprastoje aplinkoje (pavyzdžiui, vidaus baldus panaudoti uždengtoje lauko erdvėje)?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis