Drąsiems ir mėgstantiems keliauti - jūrinis stilius

Jeigu norite po darbo grįžę namo pajusti jūros ošimo keliamą ramybę, pakaks kelių interjero elementų.

Šiam stiliui būdingos spalvos – balta, smėlinė ir mėlyna. Juk viskas suprantama – šios spalvos simbolizuoja žuvėdras, debesis, bures, dangų, jūrą ir jūreiviškos aprangos dryžuotumą. Beje, būtent tokiu dryžuotu audiniu galima aptraukti baldus ar bent jau pagalves.

Efektingai atrodo sofa, užklota pieno baltumo arba žydru uždangalu su kontrasto įspūdį sukuriančiais tamsiai mėlynais kutais.

Ant langų pakabinkite bures primenančias užuolaidas iš plono lino ir sujuoskite jas virve, primenančia laivo lynus. Tai galima derinti (arba pakeisti) su plonu itin retu audiniu, primenančiu žuvų tinklus, į kurį galima „įpainioti“ jūros žvaigždžių ir kriauklių.

Ant palangės galima pridėlioti jūros nugludintų nemažų akmenų, kuriuos kažkada atsivežėte iš pajūrio, arba didelių kriauklių.
Iš lentų, panašių į laivo nuolaužas, padarykite rėmelius nuotraukai ar peizažui su jūros vaizdu. Nekruopščiai nudažyti ir lyg jūros druskos išgraužti, jie suteiks interjerui ypatingo žavesio.

Permatomą stiklinę vazą priberkite akmenukų ir spalvotų stikliukų. Senas žibintas, burlaivių ir švyturio modeliai ant komodos, vairaračio formos rėmas veidrodžiui... Neįprastą kompoziciją sukurti galima plonais siūlais prie šviestuvo prikabinus kriaukles ir stambius karolius. O jeigu norite nustebinti savo svečius, įprastą sofą galite pakeisti hamaku.

Pats įspūdingiausias jūrinio stiliaus akcentas jūsų namuose – didelis akvariumas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis