5 būdai atnaujinti vonią

Nedžiugina vonios kambarys? Patamsėjo lubos, nusidėvėjo spintelės, pelėsiu apsitraukė sienos... Metas apsilankyti statybinių medžiagų parduotuvėje ir ryžtingai imtis darbo. Neturite idėjų? Štai bent penkios, ir jūsų vonia atrodys kaip nauja!

Jums reikės perdažyti sienas ir lubas, atnaujinti spinteles, pakeisti seną šviestuvą nauju. Rezultatas - neįtikėtinas!

Mūsų vonia seniai remontuota, todėl atėjo laikas imtis kelių nesudėtingų savaitgalio projektų ir suteikti jai šiuolaikiškesnį atspalvį. Štai darbai, kuriuos atliksime:

1. Nudažysime spintelę.
2. Nudažysime sienas ir lubas.
3. Pakeisime apšvietimo sistemą.
4. Pakabinsime naują veidrodį.
5. Papuošime keliais naujais aksesuarais.

Spintelės dažymas

Prieš nupurkšdami spintelę dažais, nubrūžinkite medieną švitriniu popieriumi. Tada nuvalykite paviršius specialia priemone medienai valyti ir lipnia juostele apklijuokite viską, ko nenorite dažyti. Ši spintelė buvo nupurkšta „Wagner High Velocity Low Pressure“ purškikliu, o naudotas produktas buvo ir gruntas, ir dažai viename.

Stalčius, norėdamas sutaupyti laiko, nudažiau garaže. Jei niekada anksčiau nesate naudoję purškiklio, pasipraktikuokite dažydami smulkesnius objektus arba kokį nors daiktą kaimyno namuose.

Sienų ir lubų dažymas

Kitas darbas – atnaujinti vonią nauju dažų sluoksniu; į tai įeina lubų, lango rėmo ir sienų dažymas. Žinodami, kad purkšdami spintelę rizikuojame ištepti sienas, šį darbą atlikome pirmiausiai. Lango rėmo paviršių paruošėme taip pat kaip spintelės paviršių, o tada jį nupurškėme blizgiais baltais dažais.

Atėjo metas likusiai vonios daliai. Prieš pradėdami dažyti, surinkite į krūvą visas priemones, kurių reikės, ir perskaitykite visas instrukcijas, kad žinotumėte, kaip nuvalyti užtiškusius dažus ir kiek laiko jie džiūsta.

Pradėkite nuo viršaus į apačią, tai yra, nuo lubų. Pirmiausiai nuvalykite jas drėgna kempine ar skudurėliu, kad neliktų dulkių ar nešvarumų. Teptuku nudažykite sunkiai pasiekiamą vietą tarp sienų ir lubų, o tada jau voleliu dažykite visą lubų plotą. Prisiminkite, kad du sluoksniai yra geriau nei vienas. Produktas, kurį naudojome, buvo ir gruntas, ir dažai viename.

Paruoškite sienas: nukabinkite veidrodį ir kitus objektus (mums reikėjo nuplėšti ir tapetus), specialiomis priemonėmis užglaistykite visas skyles ir nubrūžinkite paviršių, kad jis būtų lygus. Tada kartokite procesą: nuvalykite sienas drėgna kempine, teptuku nudažykite sunkiai pasiekiamas vietas, galiausiai voleliu padenkite sienas dviem dažų sluoksniais.

Apšvietimo sistemos atnaujinimas

Dabar jau galima keisti apšvietimo sistemą. Būtinai laikykitės saugumo reikalavimų, nepamirškite išjungti elektros. Senąjį šviestuvą nukabinome dar prieš dažymą, o tada, baigę darbus, pritvirtinome naują modernų.

Naujas veidrodis

Pakabinę šviestuvą, nutarkite, kur kabinsite naują veidrodį. Kaip ir kabindami paveikslą, pirmiausiai pažymėkite kabliukų ar vinukų vietas, juos įtaisykite, o tada pakabinkite veidrodį.

Nauji aksesuarai

Paskutinis darbas – pakeisti aksesuarus, kad vonia atrodytų taip, kaip norite. Mes pakeitėme dušo užuolaidėlę, rankšluosčių kabyklą, tualetinio popieriaus laikiklį, lentynas ir spintelių rankenėles.

P.S. Būtinai laikykitės visų gamintojų nurodymų.

Tikimės, šie 5 nesudėtingi projektai pasufleruos idėjų, kaip atnaujinti savo vonios kambarį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis