Neoninės spalvos interjere

Pasaulio podiumai dar sykį mus bando įtikinti, kad pavasaris - ryškių spalvų metas. Viena pagrindinių 2012 metų pavasario-vasaros sezono krypčių - tai akis patraukiančios neoninės spalvos. Beje, tai tinka kalbant apie aprangą, avalynę, aksesuarus ir makiažą, o ar tinka interjere?

Neonas - tai Mendelejevo lentelės elementas, inertinės dujos be spalvos ir kvapo, aktyviai naudojamos gatvių apšvietimui (iškabos ir reklama). Iš tikrųjų neono spalva turi raudoną atspalvį, o visoms kitoms spalvoms gauti naudojamas gyvsidabris ir fosforas tam tikromis proporcijomis. Pasakymas „neoninės spalvos“ šia prasme netikslus, teisingiau būtų pasakyti „fluorescuojančios spalvos“, kalbant apie „rėkiančius“ atspalvius.

Neoninės spalvos buvo neįtikėtinai populiarios praeito amžiaus devyniasdešimtaisiais, kai popkultūroje atsirado reivo ir techno stiliai. Aktyviausi neoninių spalvų vartotojai šiandien - tai biuro darbuotojai. Visa įmanoma kanceliarinė produkcija dažnai gaminama neįsivaizduojamai ryškių spalvų: salotinės, rožinės, žydros, žalios ir t.t. Markeriai ir užrašų lapeliai padeda išskirti informaciją ar prisiminti ką nors svarbaus.

Pavasarį visuomet norisi kažko lengvo, džiuginančio akis ir traukiančio dėmesį. Pakvieskite šilumą į savo namus perdažę laukujes duris gelsvai žalia neonine spalva. Arba apstulbinkite savo svečius nuo pat slenksčio: tegu pirmasis dalykas, ką jie pamatys, bus rožinė laiptinė arba ryškiai salotinės durys į kambarius.

Patarimas: itin gerai neoninės spalvos žiūrėsis juodos-baltos-pilkos gamos interjere.

Jei instinktas sako jums, kad durys - per mažai tam, kad įsileistumėte ryškias spalvas į savo namus, pasielkite ryžtingiau: perdažykite kambaryje ištisą sieną, grindis ar net lubas. O kartais pakanka perdaryti ar pakeisti tik vieną baldą (nauji apmušalai, dažai ar pan.). Ryški sofa ir krėslai lyg kviečia prisėsti ir gauti žvalumo užtaisą, ryškiai rožinėje spintoje laukia visi jūsų vasariniai drabužiai, o ant salotinės lovos taip lengva prabusti rytais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis