Sprendimas - vonia miegamajame

Atmenate, kaip anksčiau privalumu laikytas „tualetas ir vonia – atskirai“? O dabar į namus sugrįžta vienas vonios kambarys. O kartais ir antras – miegamajame.

Lietuviai, dabar dažniau keliaujantys po svečias šalis ir turintys galimybę pagyventi viešbučiuose, greičiausiai suvokė, kaip patogu šalia miegamojo lovos turėti vonios kambarį. Vakare išsimaudei, atsigulei į lovą. Arba - jei vonioje ne tik dušas, bet ir patogi didelė vonia, tai romantiškai praleidi joje vakarą ir nutipeni į lovą palaimingai užmigti...

Ryte irgi gerai: atsikėlei - tualetas, praustuvė, dušas. Viskas vienoje vietoje. Gal greičiausiai dėl to erdvesniuose namuose, dangoraižių apartamentuose ar loftuose dabar taip populiaru miegamojo erdvėje įsirengti dušą ar vonią. Miegamasis ir vonia - viena erdvė kūno malonumams, atsipalaidavimui, poilsiui

Privalumus kaip ir aptarėme. O kokie gali būti trūkumai? Vonia miegamajame - geras sprendimas viengungei/viengungiui arba porai, kuriai priimtinas toks buto erdvių išplanavimas. Tačiau jei šeimoje yra vaikų ir pora mėgsta svečius, vakarėlius, tai vieno sanitarinio mazgo, kuris yra šeimininkų miegamajame, kaip ir neužtenka.

Kas dar? Padaugėja valymo darbų. Tačiau jei taip varguoliškai visi mąstytų, kaip aš, tai kažin ar būtų tokių nuostabių interjerų, originalių dizaino sprendimų ir panašiai.

Siūlau pasižiūrėti, kaip tai gali atrodyti. O gal kaip tik ruošiatės pirkti namą ar daryti kapitalinį buto remontą?

Vonia (arba dušas) gali būti tiek kambario pagrindiniu akcentu (prabangi įranga, kambario centre ar per visą pagrindinę sieną), tiek ir pranykti už stiklo durų (minimalūs reikmenys, jokių smulkių detalių), tiek ir būti atskiras kambarys šalia, pavyzdžiui, drabužių spintos.

Pasidairykite į nuotraukų galeriją.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis