Miegamasis su „papildoma” funkcija

Ką dar įrengiate miegamajame? Kosmetikos staliuką? Vaiko kampelį? O gal įmanoma pertvarkyti kambarį bei rasti vietoms ir kitiems dalykams?

Miegamasis, kuriame tik miegate ir ilsitės - tai dažnam mūsų yra prabanga, kurią sau gali leisti tik erdvių namų ir butų, kuriuose yra daug kambarių, savininkai. Žymiai dažniau šitam kambariui tenka atlikti dar ir darbo kabineto, rankdarbių dirbtuvių arba sandėliuko vaidmenį. Beje, teisingai parinkti miegamojo baldai lengvai susidoros su šitomis užduotimis, nepakenkdami saldaus miego ir poilsio atmosferai. Taigi - miegamasis ir...

... biblioteka

Paprasta paslaptis, kaip sutalpinti begalę literatūros - racionalus kiekvieno horizontalaus ir vertikalaus kvadratinio metro išnaudojimas. Todėl geriausia miegamojo baldus užsisakyti pagal individualius išmatavimus - tai gali būti spintos nuo grindų iki lubų, stelažai su dėžėmis literatūrai su nereprezentatyviais viršeliais, arba lentynos virš durų ir langų bei sienų nišose (su slankiojančiomis kopėtėlėmis).
Šiek tiek kuklesnei bibliotekai užteks užsakyti stelažus prie tos sienos, į kurią remiasi lovos atkaltė - taip reikalingos knygos visada bus po ranka. Juk taip saldu paskaityti prieš miegą. Arba savaitgalį iki pusdienio pragulėti su knyga rankoj...

... darbo kabinetas

Šiuo atveju geriau vizualiai atskirti zoną miegui ir zoną darbui, o padaryti tai galima pasinaudojus neperšviečiamomis mobiliomis pertvaromis. Toks variantas idealiai tiks miegamajam kambariui su dviem langais, o jei natūralios šviesos neužtenka, galima tiesiog perstatyti kambarį. Pavyzdžiui, už lovos atkaltės palikite zoną stalui ir kėdei. Tad simbolinę ribą, kurią atstos lovos atkaltė, bus lengva pratęsti permatomomis lentynomis, kurios bus pasiekiamos tiek iš „miegamojo", tiek ir iš „darbo kabineto". Darbo vietą galima tiesiog paslėpti, vieną iš kampų atskyrus važinėjančiomis pertvaromis ir patalpinus šioje zonoje kompaktišką darbo stalą ir kėdę, keletą lentynų ir dėžių popieriams. Na, o jei darbui užtenka tik nešiojamo kompiuterio, verta tiesiog nusipirkti stalą-transformerį su pakylančiu stalviršiu, po kuriuo slėptųsi veidrodis ir talpi lentynėlė kosmetikai.

... drabužinė ir sandėliukas

Su kompaktiško nesezoninių drabužių, sportinio inventoriaus, dulkių siurblio, šepečių drabužiams, atsarginių pagalvių, antklodžių ir kitų didelių daiktų sutalpinimo užduotimi puikiai susitvarkys šiuolaikinės slankiosios sistemos su individualiai parinktais skyriais, lentynomis bei dėžėmis. O kad miegamojo baldai neužgriozdintų kambario savo masyviais dydžiais, jų slankiojančios ir šoninės plokštės gali būti parinktos pagal sienų spalvinę gamą - taip spinta tarsi ištirps aplinkoje.
Na, o kambariams, kurių plotas yra didesnis nei 12 kvadratinių metrų, nesunku numatyti drabužinę, atskyrus ją nuo likusios erdvės važinėjančiomis pertvaromis (arba portjeromis). Paslėpti drabužinę su visomis spintomis ir dėžėmis galima kambario dalyje už lovos atkaltės.


Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis