Virtuvės interjero planavimo idėjos I: 6 variantai

Dizaineriai išskiria šešis pagrindinius virtuvės planavimo variantus. Čia peržvelgsime kiekvieną jų - juk tai padės jums susiorientuoti planuojant virtuvę savo namuose.

Pirmasis planavimo variantas - linijinis. Baldai išdėstomi viena linija. Dažniausiai toks planavimas naudojamas, kai virtuvės mažos arba, atvirkščiai - kai erdvė didelė, kur galima vieną pusę skirti pietų zonai, kurioje patalpinamas patogus stalas, skirtas daugybei namiškių ir dažniems gausiems svečiams. Kitą pusę užima virtuvės prietaisai ir buitinė technika.

Kitas planavimo variantas - dviejų linijų. Tai tipas „pailgintai“ virtuvei, su sąlyga, kad patalpa yra ne pereinama, kitaip šeimininkės dalis nepavydėtina - ji visuomet bus kieno nors kelyje, o tai sukels nepatogumų ir nesusipratimų. Jei manote, kad toks planavimo variantas tinka jūsų virtuvei, įsitikinkite, kad atstumas tarp dviejų vienas priešais kitą įkurdintų spintelių pakankamai didelis atidaryti tiek vienos, tiek kitos jų dureles. Tai yra, atstumas turi būti ne mažesnis nei 1,2 metro. Tokioje virtuvėje praktiškiau bus vienoje pusėje įrengti viryklę ir kriauklę, o kitoje - šaldytuvą, tuomet šeimininkei nereikės nešti karštų puodų per visą virtuvę.

Trečiasis variantas - Г formos virtuvė. Universalus variantas, kadangi tinka tiek mažai, tiek didelei virtuvei. Toks planavimas patogus tuo, kad suteikia galimybę patogiai išdėstyti pietų zoną. Tačiau jei virtuvės erdvė didelė, verta atkreipti dėmesį į trijų „karštųjų“ taškų išsidėstymą - viryklės, kriauklės ir šaldytuvo. Bus geriau, jei tokioje virtuvėje jie bus išdėstyti vienoje vietoje, netoliese vienas kito. Tuomet visus kitus paviršius galima paversti darbiniais.

Ketvirtasis variantas: U formos virtuvė. Čia pasitelkiamos trys sienos, taip atsiranda daugiau laisvės išdėstyti baldus, prietaisus ir sukurti patogią virtuvę. Tačiau toks variantas galimas tik erdvioje virtuvėje, priešingu atveju bus pernelyg ankšta ir nepatogu.

Penktasis variantas - pusiasalis. Čia turima minty papildomi baldai, skirti atskirti virtuvės zonai nuo pietų zonos. Paprastai tam naudojamas baro stalas.


Delfi.ua nuotr.

Šeštasis variantas - sala. Iš esmės juo gali būti bet kuris iš išvardintųjų variantų. Tiesiog patalpos centre įrenkite didelį stalą, darbinį paviršių ar bet kokį kitą modulį - taip gausite virtuvę su sala. Svarbiausia - kad tai padaryti leistų patalpos dydis. Apskritai salos tipas galimas tik erdviose virtuvėse, kadangi reikalauja daug erdvės.

Bus daugiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis