Maltos mėsos kepsnys su bulvių koše

Mėsą šiam kepsniui geriau pirkti nemaltą ir sumalti patiems arba parduotuvėje. Kepsnys skanus karštas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, su bulvėmis. O iš šalto galėsite paruošti sumuštinių.

Reikės:
0,5 kg liesos kiaulienos,
0,5 kg veršienos,
200 g kiaulienos lašinukų,
2-3 riekelių piene išmirkyto batono,
2 kiaušinių,
2 svogūnų ropelių,
morkos,
aliejaus,
1/4 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 valgomųjų šaukštų susmulkintų petražolių,
arbatinio šaukštelio kapotų raudonėlių.

Kaip gaminti
* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Susmulkintus svogūną ir morką apkepinkite aliejuje su žiupsniu druskos ir įmaišykite į maltą mėsą.
* Kiaulieną, veršieną, lašinukus ir batoną sumalkite, įmuškite kiaušinius. Įberkite muskato riešuto, pipirų, petražolių, raudonėlių, suberkite likusią druską ir gerai išmaišykite.
* Iš paruoštos masės suformuokite ritinį.
* Skardą patepkite aliejumi. Ant jos atsargiai perkelkite mėsos ritinį. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min.
* Patiekite su bulvių koše ir konservuotais kukurūzais arba šviežių daržovių salotomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis