Šaltibarščiai su ridikėliais

Tai šiek tiek kitoks nei tradicinis šaltibarščių receptas. Jis turėtų patikti ridikėlių mėgėjams. Prie šaltibarščių išsivirkite arba išsikepkite bulvių.

Reikės:


0,5 l rūgpienio,


0,5 l pieno,


druskos,


pipirų iš malūnėlio,


1 ilgavaisio agurko


2 virtų vidutinio dydžio burokėlių,


apie 10 ridikėlių,


svogūnų laiškų,


krapų,


vienos nedidelės citrinos sulčių.


Kaip gaminti


* Į puodą supilkite rūgpienį ir pieną. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.


* Agurką supjaustykite griežinėliais arba šiaudeliais. Sudėkite į rūgpienio mišinį.


* Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais.


* Suberkite į sriubą susmulkintus žalumynus ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius.


* Maišant pilkite citrinos sultis ir ragaukite – rūgšties nepadauginkite.


Tradicinių šaltibarščių receptas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis