Uogų ir vaisių pyragas

Laikas atsikratyti šaldiklyje dar likusių šaldytų uogų atsargų. Kaip tai padaryti greitai ir skaniai? Kepti štai tokį pyragą. Jeigu neturite šaldytų uogų, uogienė – irgi gera išeitis.

Tešlai reikės:
125 g sviesto,
70 g natūralaus jogurto,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
žiupsnio druskos,
425 g miltų.

Įdarui reikės:
2 stiklinių šaldytų arba šviežių uogų,
4–5 šviežių slyvų,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 arbatinių šaukštelių krakmolo.

Kaip gaminti
* Šaltą sviestą sutarkuokite ir suberkite į miltus, užberkite druską ir cukrų. Viską išmaišykite. Supilkite jogurtą ir 100 ml šalto vandens. Suminkykite tešlą ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.
* Į puodą įpilkite 1/3 stiklinės vandens. Kai užvirs, suberkite uogas. Pavirkite ant silpnos ugnies 2–3 minutes.
* Cukrų sumaišykite su krakmolu ir keliais šaukštais šalto vandens. Šį mišinį supilkite maišydami prie uogų. Keletą minučių pavirkite, kol sutirštės, ir atvėsinkite.
* Iš tešlos iškočiokite apskritimą ir padėkite jį ant kepimo popieriaus ant skardos. Tešlos viduryje supilkite išvirtas uogas, tešlos apskritimo kraštus užlenkite. Viduryje sudėliokite ornamentą iš supjaustytos slyvos griežinėlių.
* Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35–40 min.

Verta žinoti
Konservuoti persikai, abrikosai, ananasai, švieži obuoliai ir kriaušės tiks vietoj slyvų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis