Žemaičių blynai

Vienu prisiruošimu iš karto galite pasigaminti daugiau blynų ir dalį užšaldyti šaldiklyje. Kai nebus laiko ar noro ruošti vakarienės, liks paruošti padažą, o blynus – tik iškepti.

Tešlai reikės:
2 kiaušinių,
14-15 vidutinio dydžio bulvių,
3 valgomųjų šaukštų miltų,
3 valgomųjų šaukštų krakmolo,
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:
400 g veršienos arba vištienos,
1 vidutinio dydžio svogūno,
žiupsnelio druskos,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.

Padažui reikės:
100 ml grietinės,
100 ml pieno,
50 g sviesto,
trupučio druskos.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
* Mėsą išvirkite, sumalkite ir sumaišykite su pakepintu svogūnu, pipirais, druska.
* Nuskustas bulves išvirkite truputį pasūdytame vandenyje. Tada jas sumalkite, įmuškite kiaušinius,
suberkite druską, miltus, krakmolą ir viską gerai išmaišykite.
* Gautos masės gabalėlį suplokite, į vidurį įdėkite po nepilną šaukštą įdaro, kraštą užlenkite ir sulipdykite, šiek tiek dar suplokite. Kepkite įkaitintame aliejuje.
* Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite grietinę, išmaišykite, supilkite pieną, įberkite druską, dar sykį viską išmaišykite ir pakaitinkite. Galima patiekti su salotų lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis