Lašišos kepsnys su daržovių padažu

Kuo pagardinti keptą žuvį – lašišą, upėtakį, menkę? Išbandykite pačių pasigamintą natūralaus jogurto ir žalumynų padažą. Jo skonis priklausys nuo pasirinktų žalumynų. Mėgstate gražgarstes – ruoškite padažą iš jų, labiau patinka bazilikai – ruoškite iš bazilikų.

Reikės:
2-4 žuvies gabaliukų,
aliejaus kepimui,
1 žaliosios citrinos sulčių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
200 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštelių skysto medaus,
saujelės gražgarsčių,
½ šaukštelio garstyčių pastos (nebūtinai),
garnyrui: pomidorų, virtų brokolių.

Kaip gaminti
* Žuvies gabaliukus nuplaukite, popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.
* Iš žaliosios citrinos išspauskite sultis. Šaukštelį sulčių palikite padažui, o likusiomis apliekite žuvies gabaliukus ir padėkite valandai į šaldytuvą.
* Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sutrinkite elektrine trintuve, išmaišykite su jogurtu, šaukšteliu citrinų sulčių, garstyčių pasta, medumi ir druska.
* Žuvį iškepkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite pipirais, patiekite su daržovėmis. Žuvį apliekite pasigamintu padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis