Pikantiško skonio mėsiška sriuba

Kai norisi greitai sušilti, virkite sriubos. Ją greitai paruošite, numalšinsite alkį ir dar nebaigus pietauti ar vakarieniausti pajusite malonią šilumą visame kūne.

Reikės:
3 litrų vandens,
200 g maltos mėsos,
3 bulvių,
2 morkų,
saliero koto,
svogūno ropelės,
pluoštelio petražolių,
lauro lapelio,
mažyčio žiupsnelio aitriosios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį,
trupučio aliejaus.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Maltą mėsą sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kepinkite kartu su svogūnu.
* Bulves, morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
* Saliero kotą nuplaukite ir smulkiais supjaustykite griežinėliais.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Pabarstykite druska ir apkepkite.
* Į puode užvirusį vandenį suberkite bulvių gabaliukus ir su svogūnais pakepintą maltą mėsą. Pavirkite apie 10 min.
* Tada į puodą suberkite supjaustytą salierą, pakepintus morkos gabaliukus. Įmeskite lauro lapelį.
* Ragaukite ir, jeigu reikia, įberkite dar druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Virkite dar apie 5-7 min.
* Išjungus viryklę į puodą suberkite sukapotas petražoles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis