Akmenimis dekoruoti ratukai gėlėms

Savo svajonių namo dar neturiu, tad visas gėlėmis apkibusias mintis realizuoju pas mamą sode. Taip atsirado ir šie gėlių ratukai.

O atsirado jie tada, kai mums pabodo pjaunant žolę nuolat vartyti akmenis, kurie žymėjo ankstesnių ratų ribas. Tada iš parduotuvės parsitempiau maišą cemento, iš karjero – žvyro. Ir, aišku, idėja gi nebuvo visai plika – turėjau prisirinkusi dailių vandens nugludintų spalvotų akmenukų.

Sakot, nemoteriškas darbas? Oho, net dūmai rūko. Pirmiausia pasiruošiau būsimų ratukų vietą. Tam aplink kiekvieną gėlynėlį teko kasti „apkasus“ – tokį nemažą apskritą griovį. Įsivaizduokite, kad gėlynas yra jūsų pilis, kurią reikia apsaugoti nuo priešų:) Va, dabar jau tikriausiai aiškiau:)

Išrausus apkasus, primėčiau į juos akmenų – ne tų gražiųjų, o bet kokių – kad būtų tvirčiau ir mažiau reikėtų betono. Tada prie išorinės ir vidinės griovio pusės dėjau tai, ką radau garaže – seno linoleumo atraižą, garbanotos plokštės (Koks atradimas! Liko nuo kapinių „dizaino“) ir panaudojau netgi kartonines dėžes. Nes buvau baisiai užsidegusi padaryti, o kai man jau reikia, tai nesustabdys nei tankai:)

Gražiausias kraštas išėjo ten, kur dėjau tą garbanotą juostą – ją naudoja kapinių „darželiams“, nustatant gėlynėlio ir skaldos ribas. Tokios romantiškos garbanėlės. Linoleumas sukūrė šiek tiek didesnes, bet irgi žavias bangeles. Tiesa, nepaaiškinau, kam tų linoleumų reikėjo – nagi kad susiformuotų graži betoninė sienelė.

 

Pats metas maišyti tą košę. Betonui cementą ir žvyrą ėmiau santykiu 1:3, pirmiausia gerai išmaišiau sausą mišinį, paskui pyliau vandenį ir vėl maišiau. Turi išeiti tokia tirštoka košė. Tada visą šitą gėrį krėčiau tarp jau minėtų sienelių ant akmenų. Kai jau pasiekiau norimą aukštį virš žemės, kaišiojau paruoštus akmenukus – „dizaininau“.

Išdekoruotą ratuką palikau džiūti 24 val., tada atsargiai ištraukiau ribojančias sieneles – kartoną, linoleumą ir tas „garbanėles“. Tiesa, orą šiems darbams reikia nutaikyti nelietingą, o jei užgrius koks piktas debesis – uždenkite savo kūrinį polietilenu.

Rezultatas man patiko. Jei patiks ir jums – gražinkitės į sveikatą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis