Valgomoji urbanistika: miestai iš maisto kuria naują požiūrį

Švedų eksperimentinė studija PJADAD įrodo, jog maistas gali būti naudojamas ne vien pagal tiesioginę savo paskirtį. Prieš pradedant mėgautis sultingomis daržovėmis ar kaimišku sūriu, iš maisto galima sukurti ir miesto modelį.

„Petter Johansson Art Direction And Design“ (PJADAD) – maža eksperimentinė Stokholmo studija, dirbanti komunikacijos, strategijos ir dizaino srityse. Viena naujausių jos veiklos krypčių – laboratorija „Maisto ateljė“, kurioje bandoma kūrybiškai pažvelgti ir sukurti gilesnį maisto santykį su visuomene.

Laboratorijos „Maisto ateljė“ projektas „Still life“ – ant urbanistinio tinklo statomas savotiškas valgomas miestas.

Iš pirmo žvilgsnio tik žaismingai ir kūrybingai atrodančiu kūriniu iš tikrųjų siekiama ambicingesnių, ilgalaikių tikslų. Tai ypatingas bendradarbiavimas tarp virtuvės šefo, meno vadovo ir fotografo, kuriuos suvienija pagrindinis tikslas – per maistą skatinti novatoriškumą bei diskusijas. Eksperimentuojant kuriama valgomoji geografija, pastebimi netikėti maisto ryšiai su aplinka bei pačia visuomene.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis