Butas, kuriame karaliauja 200 karvių kolekcija

Sapnuoti karves reiškia greitai pralobti arba gerą būvį ir laimę. O sapnuojamų karvių skaičius nusako klestėjimo arba skurdo metų skaičių. Jei šie spėjimai yra teisingi ir realybėje, tuomet Vilniaus senamiestyje esančio buto šeimininkė, kuriame net 200 karvių statulėlių – labai laiminga.

I.Budzeikaitės nuotr.

Namų simbolis – karvė

Įžengus į butą iš pirmo žvilgsnio daugumos detalių net nepastebėsi. Ant sienos kabanti kaukė iš Venecijos, ant žemės pintinėse įsikūrusios knygos, tarp papuošalų apsigyvenusi mažytė Van Gogo paveikslo reprodukcija, kamputyje pasislėpusi matrioška...

I.Budzeikaitės nuotr.

Visgi vienas simbolis krenta į akis – bute karaliauja karvės. Septyniolika metų kauptoje kolekcijoje – net virš 200–ies žoliaėdžių kolekcija. Viena išmarginta vaivorykštės spalvomis, kita pasidabinusi taip tarsi tuoj išbėgs į pasimatymą, o trečia groja muzikiniu instrumentu.

I.Budzeikaitės nuotr.

Paauglystėje pradėtų rinkti gyvūnų pasirinkimas nėra atsitiktinis. Buto savininkės šeima susijusi su žemės ūkiu.

Pagrindinis akcentas – suvenyrai iš kelionių

Senovinių baldų fone akivaizdžiai išsiskiria kelionės po pasaulį – šeimininkė aplankiusi visas Europos Sąjungos šalis bei Rusiją, Turkiją, Izraelį, Japoniją, Australiją ir Meksiką. Tiesa, daiktai neperkami specialiai ir nebandomi derinti – svarbiausia yra malonus prisiminimas iš kelionės.

I.Budzeikaitės nuotr.

Lipant į antrąjį aukštą ir pasukus galvą į šoną – kampe lūkurioja matrioška. Netoliese ne tik į vieną krūvą susibūrusi pagrindinė, jau aprašytos karvių kolekcijos dalis, bet ir ramybės kampas, kuriame galima pasirinkti į kurios šalies pagalvę bus pučiama į ūsą – Egipto, Belgijos, Turkijos ar Meksikos.

I.Budzeikaitės nuotr.

Beje, bute ne vienas masyvus paveikslas, kurių dauguma autorių pasiliko atminties užkaboriuose – kai kurie meno kūriniai pirkti dar paauglystėje. Daugiausiai emocijų sukeliantis darbas, pakibęs svetainėje, o jame – dvi moterys. „Viena šventoji, kita – laisvesnio elgesio. Tarsi du pradai, kurie slepiasi kiekvienoje moteryje“, – pastebi šeimininkė.

Svarbiausia – jaukumas

Būsto savininkė pabrėžia, jog esminis elementas namuose yra jaukumas ir galimybė pabūti tyloje, pabėgti nuo nuolatinio išorinio triukšmo. Bute gan tamsu – pasilepinti šviesa įmanoma nebent užlipus į trečiąjį aukštą. Visgi tai asmeninis pasirinkimas – tamsa kaip tik gali suteikti ramybės ir komforto bei išsaugoti energiją, kurią nejučia išsemia pernelyg intensyvūs saulės spinduliai.

I.Budzeikaitės nuotr.

Prieš įsikraustant šioje erdvėje jau buvo parinkti senovinio tipažo baldai, bet per septynerius metus kai kurie jų buvo pakeisti ar tiesiog atsirado nauji. Kai kurių rakandų buvo laukiama apie pusę metų – daiktai, kurie yra kataloguose, nebūtinai laukia sandėlyje, tačiau pastangos atsipirko – žavingų karvučių imperija jaukiai įsitaisiusi tarp keliasdešimties aplankytų šalies nuotykių auros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis