Sultis pilkime į dekoruotus butelius

Neseniai spintelėje aptikau nuo senų laikų įsirangiusius du butelius-ąsočius ir supratau – jau pribrendo reikalas juos padekoruoti. Ne dėl to, kad namie trūktų interjero „detalių“, o dėl praktinių sumetimų. Pavyzdžiui, tokį dekoruotą buteliuką su punšu ar naminėmis sultimis galima pasiimti keliaujant į svečius ar gamtą. Vis geriau, nei pilti į stiklainį ar ąsotį su menkai besilaikančiu dangteliu.

Ko reikėjo: butelio, sendinimo lakų, klijų (PVA ir „Moment“), paveikslėlio (maniškiai – nuotraukos iš prekių katalogo: - )), teptuko, vandeniui atsparaus lako, akrilo dažų, juostelės. Štai ir mano buteliukai – etiketės retušuotos dėl savaime suprantamų priežasčių. Beje, etikečių neplėšiau, kadangi jos buvo „mirtinai“ priklijuotos, o tai labai gerai – reiškia, geriau laikysis ant jų priklijuotas paveikslėlis, nei tuo atveju, jei jį būčiau klijavusi tiesiai ant stiklo.

 

Iškirpau paveikslėlį ir priklijavau jį ant butelio etiketės. Naudojau PVA klijus.

Kadangi tai buvo patalynės fragmentas iš katalogo ir aiškiai matėsi, kad tai dalis pagalvės, teko šiek tiek paspalvinti tamsias vietas, kad vaizdas būtų vientisas. Tai padariau akrilo dažais (dailės reikmenų parduotuvėje galima įsigyti pavienes dažų tūteles, tačiau maišyti spalvoms reikia daugiau atspalvių ir perkant po vieną išeitų labai brangiai, tad pirkau įv. spalvų komplektą, kuris kainavo apie 45 Lt.)

Po to paveikslėlį padengiau sendinimo laku. Nuo jo (pirmojo sluoksnio) priklauso įtrūkimų dydis – kuo tirščiau užtepsite, tuo didesni bus įtrūkimai.

 

Kai viskas išdžiūvo (apie 45 min.), užtepiau antrąjį sendinimui skirto lako sluoksnį. Po pusvalandžio išryškėjo įtrūkimai, kuriuos užpildžiau auksiniais akrilo dažais (buteliukas apie 10 Lt.) Antrojo butelio nuotrauka.

Pirmąjį pamiršau nufotografuoti, bet esmė ta pati:

 

Kai viskas šiek tiek pradžiūvo, paveikslėlį nutepiau vandeniui atspariu laku. Kai po kelių valandų išdžiūvo šis, atėjo eilė dekoratyvinei juostelei. Kad nesimatytų sudūrimo linijos, pamatavau, kiek iš viso juostelės reikės, atkirpau gabaliuką ir galus gražiai susiuvau. Tuomet rinkelę po trupučiuką klijavau palei paveikslėlio kraštus. Naudojau „Moment“ klijus. Sekėsi sunkiai, nes reikėjo „išmasažuoti“ juostą taip, kad ji gražiai apgultų paveikslėlį. Geriausia pradėti klijuoti nuo vidurio viršuje, juostelę tempiant į kraštus.

Dekoruotas butelis jau su juostele:

 

Kad juostelė neperšlaptų, kai butelį plausite, ją galima išmirkyti/padengti vandeniui atspariu laku. Štai ir buteliai:

P.S. Dangtelius taip pat apklijavau juostele, mat buvo juodi ir negražūs.

P.S.S. Nesakau, kad tie buteliai yra meno šedevras, tačiau manau, kad į svečius nusineštas gardus gėrimas tokiame ąsotėlyje atrodys gražiau ir šventiškiau, nei supiltas į stiklainį ar, neduok Dieve, į „bambalį“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis