Interjero dizainerė D.Kenstavičiūtė: dizaineris ir užsakovas interjerą turi kurti drauge

Diana Kenstavičiūtė jau trejus metus darbuojasi interjero dizaino srityje. Palyginus dar jauna mergina, ėmė dirbti nuo paskutinio kurso ir niekada nesiskundė nesurandanti klientų. Kelių savaičių eigoje ji pateiks savo pirmąjį straipsnį išskirtinai paruoštą puslapiui Manonamai.lt. Periodiškai rengiamose publikacijose jaunoji interjero specialistė aptars įvairias apdailos detales, dizainerių pasirinkimus ir įvairius vizualinius sprendimus, kurie yra verti profesionalaus požiūrio. Susipažinkime!

D. Kenstavičiūtės nuotr.

Pirmasis projektas. Kotedžas Tarandėje. „Populiariai kalbant, skandinaviškas minimalus interjeras – „saugus“ stilius, kuris yra patogus darbo pradžiai. Įdomi detalė – trikampė salelė maisto gamybai virtuvėje“, – savo debiutą interjero srityje pristato Diana.

Dabar. Darbuojasi ties vaikų parduotuvės interjero projektu. Tai savita speficika – mamos, mamoms ir jų mažyliams.Taip pat keli privatus gyvenamieji objektai.

Paieškos. Jaunoji specialistė nuolat analizuoja įvairius interjerus, juos kuriančias detales. Tiesa, taip elgiasi kiekvienas savo srities profesionalas. Ji nuolat ieško įdomių detalių – netikėtumų. Juk klaidos (gerąja prasme), jų lyginimas ar tiesiog neįprastas pateikimas, kuris ir sukelia mūsų viduje pasipriešinimą, suteikia šarmo ir žavesio kiekvienam interjerui. „Svarbiausia, kad sukurta aplinka keltų emocijas. Manau, kad straipsniuose aptarsiu pagrindinius funkcinius dalykus – kurie palengvina buitį, o antra – šiuos netikėtumus, kurie suteikia žavesio“, – straipsnių tikslą pristato mergina.

Lietuvių skonis. Pasak Dianos, lietuviai ganėtinai nepriklausomi ir imlūs. Ir jei tik yra galimybė rinktis – žmonės visuomet domisi ir ieško savitų sprendimų, alternatyvų. „Nedrįsčiau teigti, jog yra viena vyraujanti tendencija“, – priduria. Tiesa, ji pripažįsta, jog esmė – kūryba su meile. Tačiau į namų interjero kūrybą meilės turi įdėti ne tik dizaineris, bet ir užsakovas. Kitas svarbus faktorius – pinigai, tačiau prabangias medžiagas galima pakeisti pigesnėmis, neprarandant kokybės. Tik derėtų nuo pat pradžių apsibrėžti biudžetą.

Kuriant interjerą. Pirmiausiai reikia suvokti savo norus: „Derėtų atidžiai peržvelgti buitį, suvokti, ko reikia, kad rezultatas maksimaliai atitiktų asmeninius užsakovo poreikius. Paprastai tariant, jei mėgstate gaminti ir bendrauti su šeimyna vienu metu – jums tikrai nepakenktų virtuvinė salelė darbui. O jei mėgstate atskirti buitį nuo paties valgymo ritualo – tuomet projektuojant reikėtų galvoti netgi apie šių dviejų dalykų atskyrimą kambariais. Be to, labai svarbu, kad namuose atsispindėtų laisvalaikis. Tai turėtų būti perteikiama per tam tikras detales, atributiką.“ Anot Dianos, visa tai pasiekiama tik abipusės komunikacijos pagalba.

Dizainerės darbų pavyzdžiai – fotografijų galerijoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis