Dirbu namie: namų erdvės pritaikymas darbams

Namuose kiekvienas centimetras apgalvotas, tad nusprendus pradėti čia dirbti reikės kai kuriuos daiktus paruošti naujam etapui ir suteikti daugiafunkcionalumo. Šie patarimai tinka tiek dirbantiems namie visą laiką, tiek biurą į šią erdvę persikeliantiems tik savaitgaliais.

Žaidžiame slėpynių

Jeigu taupote plotą, siūlome įtaisyti lentyną su pakeliamu stalviršiu, kuris baigus darbą paslėptų popierius, knygas, spausdintuvą. Galima šių smulkmenų ir nemaskuoti, tuomet stalviršis gali būti ištraukiamas iš po lentynų ir sustumiamas atgal. Tokios lentynos labiausiai tiks darbo vietą įrengiant kitos paskirties erdvėse: miegamajame, svetainėje, virtuvėje. Prie jų geriausia derinti kėdę su ratukais, įsigyti važinėjantį konteinerį dokumentams, kanceliarinėms smulkmenoms – baigę darbą nustumsime į sandėliuką. Kėdė po darbo gali virsti spintele prie lovos.

Idėjos

Darbo stalas laiptų aikštelėje? Kodėl gi ne. Geriausiu atveju čia stūkso vazonas su apskurusia palme ar senas supamasis fotelis. Vietoj jų pastatykite rašomąjį stalą su keliomis lentynėlėmis. Klaviatūrai įtaisykite ištraukiamą lentyną. Monitorių galima statyti ant sukamo stovo virš stalo. Spausdintuvą – paslėpti po stalu. Būtiniausi darbui baldai ir daiktai tilps ir po laiptais, žemame palėpės kampe. Jeigu būsto lubos aukštos, darbo zoną galima įrengti ir virš dalies kambario. Arba įstiklintame ir apšiltintame balkone.

Už širmos

Darbo stalą nesunku įsprausti svetainės ar valgomojo kampe. Lentynas įrenkite virš jo ar po juo – neužims vietos. Šis baldas tilps ir erdvesnėje virtuvėje, ypač sujungtoje su svetaine. Jeigu rašomąjį atitversite lentyna, sukursite patogų darbo kampelį. Kas sakė, kad negalima dirbti miegamajame? Gal tereikia perstumdyti baldus arba įsigyti kiek siauresnę lovą – ir stalas tilps. Jei lovoje nesinori galvoti apie nebaigtus reikalus, įsigykite širmą, kuri užmaskuos darbo vietą. Stilinga ryškiaspalvė originalaus dizaino širma gali tapti nauju vėju interjere.

Svarbu

Net jeigu namie dirbate tik savaitgaliais, įsigykite kokybišką biuro kėdę, kurios aukštį galima reguliuoti. Išdėstydami monitorių, klaviatūrą ir pelę laikykitės ergonomiškų atstumų ir aukščių. Pasirūpinkite geru apšvietimu, ypač jei darbastalis nišoje, toli nuo langų. Bendro apšvietimo tikrai neužteks, neapsieisite be geros stalinės lempos. Jeigu darbo vieta prie pietinio lango, jį uždenkite užuolaida ar žaliuzėmis, monitoriaus neatsukite į langą – trukdys šviesos atspindžiai. Baldus geriau užsakyti tokio dydžio, kokio reikia, o ne pirkti gatavus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis