Kodėl namuose verta naudoti kiliminę dangą?

Įrenginėjant savo būstą vienas svarbiausių klausimų – ar naudoti kiliminę dangą. Atsakymas lengvai randamas, kai vaikas griūdamas ant kietos grindų dangos patiria sumušimų, norima vizualiai padidinti erdvę ar tiesiog bandoma namus paversti šiltesniais.

Ekspertai pataria, kad aplinkoje, kurioje yra naudojama kiliminė danga, visuomet bus jaukiau, šilčiau, o interjeras atrodys gyvesnis ir stilingesnis. Juk kiliminė danga – patvari, ilgaamžiška, praktiška, kurios priežiūra ypač paprasta.

Jaukus interjero sprendimas

Dažnai svarstant, ką pasirinkti – kiliminę dangą ar grindis iškloti laminatu, bijoma, jog kiliminė danga sumažins ir taip nedidelę erdvę. Visgi tai – netiesa. Labai svarbu teisingai pasirinkti tinkamą dangos spalvą. Jei pasirenkamas šviesus atspalvis, tuomet danga didina erdvę, o tamsi danga sugeria šviesą ir suteikia kambariui jaukumo.

Viena pagrindinių klaidų kuriant interjerą su kilimine danga – jos pirkimas tik jau įrengus visą būstą. Būtent kiliminę dangą patariama išsirinkti pirmiausiai, nes ji gali padiktuoti visą interjero sprendimą. Iškart taps lengviau suderinti spalvas, parinkti interjero stilių – sutaupysite laiko ir pabėgsite nuo opaus galvos skausmo. Dėl to nereikia siekti priderinti dangos prie viso interjero, o tik prie pagrindinių jo dalių. Juk kiliminės dangos parinkimas suteikia namams jaukumo, žaismingumo, spalvingumo, atsveria šaltą interjero atmosferą.

Iris nuotr.

Praktiškas pasirinkimas

Kodėl namie reikia naudoti kiliminę dangą, priklauso ir nuo to, kokioje vietoje ji bus naudojama. Namams dangos pasirinkimas sukuria jaukumo ir švarumo įspūdį, tad prie durų jokiu būdu negalima naudoti šviesios kiliminės dangos (lengvai susipurvins), geriau rinktis margus tonus ir raštus. Kiliminę dangą pirmiausia reikia rinktis pagal poreikius. Juk viena tinka miegamajame, kita – prieškambaryje.

Danga ypač praverčia kambariuose, kuriuose šalta, nes šildo grindis (energijos sąnaudos sumažėja iki 5%). Be to, ji slopina žingsnių sukeltą triukšmą, tokiu paviršiumi tiesiog maloniau ir patogiau vaikščioti.

Iris nuotr.

Saugumo faktorius

Svarbus faktorius neseniai susilaukus vaikų ir, iš tiesų, bet kokio amžiaus žmogui – kiliminė danga suteikia saugumo. Krentant sumažėja sumušimų tikimybė, jie nebus tokie dideli, nes bus krentama ant minkšto paviršiaus. Taip pat mažesnė paslydimų, traumų galimybė. O vienas aktualiausių faktorių – ilgiau išsaugosite nepažeistą grindų dangos paviršių – kokybiškai parinkta kiliminė danga tarnaus itin ilgai.

Neįtikėtina, bet, kaip jau minėjome anksčiau, dar vienas argumentas, padedantis apsispręsti, kodėl kiliminė danga reikalinga kiekvienuose namuose, tai puiki garso izoliacija, nes ji absorbuoja iki 10 kartų daugiau garso ir neleidžia aidui sklisti nuo sienų ir grindų.

Užsakymo nr.: PT_61298959

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis