Karpiniai ant sienų – žaismingas namų akcentas

Nors įvairių karpinių klijavimas ant sienų – ne naujiena, verta prisiminti šį pigų ir greitai pagaminamą namų papuošalą. Toks dekoravimo būdas ypatinga tiks tiems, kurie namuose pasigęsta spalvų, ekspresijos ir nori pavasariškai atsinaujinti.

Anot karpytais drugeliais savo bendrabučio sieną papuošusios Monikos Šlekytės, tokį pokytį jos kartu su kambarioke sumąstė bežiūrėdamos panašiai papuoštų sienų nuotraukas internete. Bendrabutyje gyvenančios merginos neturi galimybės imtis drastiškų interjero keitimo planų, tad pamanė, kad kambaryje jaukumo suteiks pavasario pranašai – drugeliai.

Iš pradžių jos išsirinko trafaretus, drugelių formas perkėlė ant juodo popieriaus, juos iškarpė. Tačiau vėliau sugalvojo, kad dar daugiau gyvumo kambariui suteiks ne vienodo, o skirtingo dydžio drugeliai, tad nusprendė kurti drugelių sūkurį. Visas darbas užtruko apie 4 valandas, kainavo maždaug 15 litų.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Džiaugsmo turime su kaupu. Juk netgi rytinis kavos puodelis skanesnis atrodo sėdint jaukiame kambaryje“, – tikino M. Šlekytė.

Tokius namų sienų papuošimus gali atstoti ir lipdukai ant sienų, kurių taip pat būna įvairiausių formų ir spalvų. Tačiau anot interjero dizainerės Kristinos Česonytės, lipdukai tebus prigludę prie sienų, tad nedžiugins taip, kaip iš paprasto popieriaus pagaminti erdviniai drugeliai ar paukšteliai. Be to, šių namų puošybos elementų gaminimas gali tapti puikiu užsiėmimu visiems kambario gyventojams.

Ieškantiems įdomesnių sprendimų dizainerė pataria neapsiriboti tik mažais iš paprasto popieriaus iškirptais karpiniais. Sienas puošti galima ir karpiniais iš plastiko ar kitos lanksčios medžiagos, juos įrėminti ar daryti daug didesnio dydžio ir jais užpildyti visą sieną.

Asmeninio archyvo nuotr.

Karpinius galima derinti prie bendro namų interjero, sienų spalvų ar daryti mėgstamos namų gyventojo formos. Ant sienų galima klijuoti ne tik drugelius ar paukštelius, bet ir šikšnosparnius, širdeles, žvaigždutes ar paprasčiausias geometrines figūras – jos minimalistinio stiliaus kambario interjere atrodys itin moderniai.

„Toks sienų atnaujinimo būdas yra ganėtinai naujas ir inovatyvus. Karpiniai ant sienų gali būti tiesiog namų akcentas, pagyvinantis ne tik sieną, bet ir visą interjerą“, – tikino dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis