Svetainė: svarbiausia namų vieta

Interjero dizainerės Simonos nuomone po truputį atsiribojama nuo klasikinio stiliaus ir vis dažniau pasirenkamas modernus ar minimalistinis stilius – ypač kuriant svetaines. Skandinavų įkvėpti ieškojimai vis labiau užburia lietuvius.

„Svarbiausi akcentai, į kuriuos kreipiu dėmesį kurdama svetainės zoną – tai užsakovų gyvenimo būdas, bendras būsto stilius, praktiškumas ir funkcionalumas“, – pabrėžia dizainerė.

Žmonės, kurie daug keliauja ar dirba, siekia, kad ši namų erdvė nebūtų apkrauta daiktais. Kuo mažiau baldų, lentynų, sudėtingų konstrukcijų ar kitų elementų. Esmė – praktiškumas su jaukumo ir šilumos akcentais. Juk grįžus namo po sunkios darbo dienos norisi aplinkos, kuri lengvai prisitaikytų prie šeimininkų nuotaikos.

„Tiems, kurie visgi daugiau laiko praleidžia namie, augina vaikus ar kitaip išpildo buvimą namuose, siekiu sukurti praktišką, funkcionalų, tačiau kartu nenuobodų interjerą. Čia dažniausiai daugiausiai dėmesio skiriu baldų naudojimui, jų nusidėvėjimui, todėl visuomet rekomenduoju svarbiausius baldus, t.y. sofą, stalą, grindų dangą ir kitą įrangą, kad būtų kuo kokybiškesnė, nei, tarkim, dekoro detalės, kurios gali būti keičiamos priklausomai nuo nuotaikos, priešingai nei sofa, kuri namuose užsibūna 5-7 metus“, – pataria kūrėja.

Projektuojant būstą vienas iš pirmųjų žingsnių yra numatyti zonas. Tuomet priklausomai nuo esamų zonų, kuriama baldų išdėstymo schema ir stengiamasi remtis principu „kuo daugiau erdvės“.

Kitas etapas – baldų parinkimas. Jie derinami prie bendro būsto interjero vizijos – juk baldai vienas iš svarbiausių akcentų, kurie palaiko vienokį ar kitokį stilių. „Visuomet sakau, kad kokybiški baldai visada pasiteisina, nes jie, priešingai, nei detalės (lėkštės ir t.t.), užtikrina ilgaamžiškumą, o perkami jie, pripažinkime, gan ilgam“, – teigia Simona.

Koloritas derinamas prie užsakovų gyvenimo būdo, bendro asmenybės tipo, charakterio bruožų. Juk spalvos turi ne varginti, o stimuliuoti arba raminti ir harmonizuoti. Taip pat nepamirštame ir bendro interjero stiliaus, pagal kurį laviruojama tarp galybės skirtingų spalvų ir atspalvių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis