Idėja lauko virtuvei: vištienos vėrinukų ir smidrų vilionės

Gegužės mėnuo visame pasaulyje ypatingas tuo, kad žmonės valgo smidrus. Skamba juokingai, bet mes žvelgiame iš kulinarijos pasaulio. Smidrai – daugeliui lietuvių dar nėra įprastas maistas, tačiau be reikalo.

Pusiau daržovė, pusiau gėlė, jie mūsų virtuvėje atsiranda vis dažniau. Bėda, kad jų sezonas labai trumpas, todėl skubėkime paskanauti gurmaniškųjų smidrų. O kam norisi stipriau, šį kartą siūlau derinti šias žavias virtuvės puošmenas su švelnia vištienos mėsa.

Smidrus ruošime taip:

Ryšulėlis žaliųjų smidrų;
Alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
Balzamiko actas (nebūtina)- 1 valg. šaukštas;
Druskos; 
Medinių iešmelių.

Shutterstock nuotr.

Pagal visas taisykles, smidrus turėtume lengvai nuskusti, taip pat nupjauname arba nulaužome sumedėjusius galiukus. Dubenyje sudedame smidrus, užpilame aliejumi, balzamiko actu ir pagardiname druska. Paliekame kelioms minutėms ar ilgiau ir suveriame po tris-keturis smidrus ant medinių iešmelių. Kūrename kepsninę ir kepame smidrus apie 3-5 minutes pastoviai vartant iš abiejų pusių, kol suminkštės ir gražiai apskrus. Tiekdami galime pagardinti tarkuotu kietuoju sūriu.

Vištienos vėrinukams reikės:

Vištienos krūtinėlės – 2 vnt.; 
Citrinos – 3 vnt.;
Česnako – 3 skiltelių;
Šviežio tarkuoto imbiero – 1 arbatinio šaukštelio;
Kalendros lapelių – didelė sauja;
Raudonos paprikos miltelių – 1 arb. Šaukštelio;
Druskos;
Medinių iešmelių.

Shutterstock nuotr.

Vištienos krūtinėlę supjaustome į didelius gabaliukus, maždaug 3 cm dydžio. Nutarkuojame vienos citrinos žievelę ir išspaudžiame trijų citrinų sultis ant vištienos, taip pat česnako, sudedame tarkuotą imbierą, smulkintą kalendrą, paprikos miltelius ir gerą žiūpsnį druskos. Viską įtriname į vištieną ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms. Kai jau esate pasiruošę kepti, verkite mėsą ant medinių iešmelių ir kepkite. Svarbu nepamiršti neišpilti likusio marinato ir kartais patepti beskrundančius iešmelius su juo. Tokiu būdu mėsa neišsausės ir išliks pilna aromatų bei sultinga.

Skanaukite ir džiaukitės paskutiniu pavasario savaitgaliu!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis