Kiliminė danga – jungiamoji interjero dalis

Kuriant namų interjerą svarbi kiekviena detalė. Pirmiausiai galvojame apie baldų stilių, jų išdėstymą, sienų spalvas, užuolaidas ir kartais pamirštame tokias svarbias dalis kaip kiliminė danga.

Būtent kiliminė danga gali būti Jūsų namų jaukumo ir harmonijos kūrimo pagrindas. Juk plikos grindys skleidžia šaltį, o tinkamai parinkta danga gali suteikti naują veidą bet kuriai būsto vietai. Ji ne tik yra praktiška interjero dalis, bet ir grožio kūrėja.

Tad pirmiausiai reikia apsispręsti, kokios spalvos dangos Jūs norėsite. Tai priklauso nuo namuose esančių baldų spalvos. Jei būste vyrauja šviesūs atspalviai, kiliminė danga taip pat turėtų būti šviesesnių atspalvių, pavyzdžiui, smėlio, žemės spalvų arba galima parinkti ir suderinti kelių šviesių spalvų kombinacijas.

Iris nuotr.

Tiesa, šviesių atspalvių fone gyvenamoji erdvė gali paskęsti, tad reikia parinkti tinkamus akcentus. Danga gali būti su įdomiu ornamentu. Kitas sprendimas – įvairesnių akcentų namuose parinkimas: paveikslai, raštuotos pagalvės, tamsesni baldai. Taip atsiras spalvinio kolorito harmonija. Ji yra pasiekiama kontrasto principu, pavyzdžiui, tamsesnės grindys – šviesesni baldai – ryškesni baldai.

Besirenkant dangą apgalvoti reikėtų ne tik formą, tekstūrą, bet ir dydį. Jei norite išryškinti tik vieną kambario dalį ar norite atnaujinti koridorių, ar pereinamąjį kambarį, reikės mažesnės dangos.

Tuomet labiausiai tinka apvali, ovali arba kitų įvairių, negrubių formų danga. Svetainei ir kitiems kambariams, kurie yra didesni, kuriuose praleidžiate daugiau laiko, rekomenduojama tiesti didesnę dangą. Apgalvokite ir tokias smulkmenas: ar norėsite išsitiesti ir prigulti ant dangos, ar tai pietinė, ar šiaurinė namo dalis – nuo to priklausys tinkamiausios tekstūros pasirinkimas.

Iris nuotr.

Kur geriausia tiesti kiliminę dangą galite skaityti ČIA.

Pavyzdžiui, kiliminė danga svetainėje nusidėvės greičiau nei miegamajame kambaryje vien dėl to, kad miegamajame kambaryje lankosi žymiai mažiau žmonių ir, žinoma, rečiau.

Kurti interjerą kiliminės dangos pagalba galite ir atsižvelgę į patalpos dydį. Tai labai svarbu tam, kad ji atrodytų estetiškai. Dėl to, jei kambarys yra kupinas įvairiausių baldų, rinkitės vienspalvę dangą ir tai suteiks erdviškumo pojūtį bei nebeliks vietos chaotiškumui, nes saulės spinduliai ir šešėliai pasiskirstys tolygiai.

Užsakymo nr.: PT_61593633

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis