Idėjos, kaip dekoruoti sodo takelius

Vasarai įsibėgėjus sodas tampa vieta, kurią norime paversti kuo jaukesne. Tam svarbūs įvairūs akcentai arba darbai, kurie plika akimi kartais ir nematomi. Be nuolatinio sodinimo ir augalų prižiūrėjimo, dar puoselėjame įvairiausias gėles, darome rankų darbo papuošimus, pjauname veją, kabiname hamakus, įrenginėjame terasas ar ieškome geriausios vietos šašlykinei. Sodo takelis taip pat gali tapti akcentu, kuris bus ne tik praktiškas, bet ir estetiškas.

Sodo takelis, tikrai svarbi sodo detalė, ypač pagyvinanti ir nedaug kainuojanti lyginant su pastoviu sodo gėlių pirkimu. Jeigu vertinate natūralumą, paprastumą ir norite akcento, kuris pabrėžtų sodo ir gamtos grožį bei turėtų paskirtį, tada jums tikrai vertėtų įkomponuoti savo sode tokią detalę.


Takelis, žinoma, daromas ne vien dėl grožio, o ir dėl patogumo, juk žymiai tvarkingiau ir švariau vaikščioti patiestu takeliu, o ne žeme. Jeigu nemėgstate sode turėti daug gėlių, arba neturite jų priežiūrai laiko ir vertinate natūralią gamtą, vertėtų tiesti medinį sodo takelį, kadangi medis visada atspindi gamtą ir pabrėžia sodo natūralumą.

Prieš darant tokį takelį, reikėtų apskaičiuoti kiek medinių lentelių reikės ir kaip jas tiesite savo sode. Tai priklauso nuo to, kokio ilgio takelio norite. Komponavimas gali būti įvairus, priklauso nuo pačio sodo, tačiau galite daryti ir paprasčiau – tokį takelį tiesti tik ten, kur dažniausiai vaikštote. Taip pat derinkite ir įvairius akmenukus, žolytę ir kitus kuo natūralesnius akcentus.

Panašiai yra ir su natūralių didelių akmenų sodo takeliu. Toks takelis taip pat labiau tinkamas sodui, kurio šeimininkai vertina pačią gamtą ir nenori apkrauti savo sodo nereikalingomis detalėmis. Pasidarius tokį takelį, gamta tikrai suspindi ir atrodo, jog takelis tarsi susilieja su žaluma, kadangi, patys akmenys vėliau apauga žolėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šiltnamio pasirinkimas ir statymas: ką reikia žinoti?
Ką reikia žinoti, norint sėkmingai persodinti augalus?
Kokios ligos gali užklupti ilgai darbuojantis sode?

Komponavimas irgi yra labai įvairus, kitaip tariant, tai laisvė jūsų pačių fantazijai, kadangi, kuo skirtingiau jie bus sudėti, tuo natūraliau atrodys vėliau. Žinoma, šiokios tokios formos vertėtų laikytis ar tiesiog sukurti kokį ornamentą.

Taip pat yra ir kitų takelių idėjų, tiems, kurie norėtų daugiau tvarkos ir švaros savo sode. Tuomet galite naudoti paprasčiausias plyteles, tačiau irgi būtinai sugalvoti kaip jas norite sudėlioti, nes net nykiausių plytų įdomus išdėliojimas gali suteikti sodui naują veidą.

Kitas būdas yra tie patys akmenukai, tačiau, kad būtų tvarkingiau ir įdomiau, naudokime jau nusipirktus kelių rūšių akmenukus, juos stilizuotai išberkime, įkomponuokime natūralių didesnių akmenukų.

Taip pat galima, kai kuriuose vietose palikti vejos dalį ir panaudoti savo turimus akmenukus. Taip pat nepamirškite, daryti įvairias pertvaras, išgauti įvairias įdomias formas iš
takelių, tai labai pagyvina bendrą sodo nuotaiką.

Namujaukumas.lt nuotr.

Detalesni paaiškinimai, kaip susikurti tokius takelius, jau kitą savaitę portale ManoNamai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis