Kiliminė danga: funkcionalumo ir estetikos derinys

Rodos, visas kambarys įrengtas: parinkti baldai, apgalvotos sienos spalvos, tačiau kambariui trūksta akcento. Būtent kiliminė danga gali suteikti Jūsų namams komforto ir jaukumo, padidinti šilumos ir garso izoliaciją, sumažinti slydimų ir susižalojimų tikimybę. O dangos raštų ir spalvų įvairovė suteiks kambario interjerui naują stilių bei nuotaiką.

Kiliminė danga – tai šiuolaikiškas sprendimas paįvairinti namų interjerą. Spalvą, formą, sudėtį galite pasirinkti tokią, kuri pabrėžtų jūsų namų individualų ir savitą stilių. Tačiau svarbu ir tai, kad ši interjero jungiamoji detalė yra ir funkcionali bei praktiška.

Ji slopina triukšmą. Mažina tiek išorės, tiek vidaus triukšmingus garsus. Danga triukšmą gali sumažinti apie 25-30 proc., tai priklauso nuo viršutiniam sluoksniui naudojamos medžiagos ir pasluoksnio. Žingsnių garsą danga slopina 25-30 dB, o kita PVC danga – 5-15 dB.

Shutterstock nuotr.

Sulaiko šilumą. Tam tikros struktūros pasluoksnis ir viršutinis sluoksnis leidžia susidaryti oro tarpams, kurie sulaiko šilumą. Dėl to patalpai vėstant, joje išlieka malonus šilumos pojūtis.

Filtruoja orą. Kiliminė danga taip pat atlieka oro filtro paskirtį. Ore esančias dulkes pritraukia dangos elektros krūvis. Tad vaikštant po patalpą arba ją valant dulkės nepakyla. Sintetinėse dangose nėra sąlygų veistis kandims, mikroorganizmams ir parazitams, nes pluoštas būna apsaugotas antibakterinėmis medžiagomis. Kiliminė danga padeda palaikyti švaresnę atmosferą namie dar ir dėl to, kad dangos būna apsaugotos specialiomis priemonėmis, kurios palengvina dulkių valymą.

Apsaugo. Nustatyta, jog namuose esanti danga suteikia saugumo. Dėl to, kad ant jos vaikštant beveik neįmanoma paslysti, nes išorinio sluoksnio medžiaga didina trintį ir sumažina kritimo tikimybę. Tačiau jei visgi nukristumėte, kritimas ant jos būtų gan švelnus.

Shutterstock nuotr.

Prieš apsisprendžiant: tanki danga yra elastingesnė, atsparesnė mindymui, ilgiau atrodo estetiškai. Svarbi ir pluošto sudėtis. Poliamido (PA) pluoštas nedega, yra stipresnis, atsparesnis trinčiai nei polipropileno, greičiau atsitiesia suspaustas, paslepia dėmes. Polipropileno (PP) pluoštas jautrus karščiui, lengvai pažeidžiamas, linksta keisti spalvą, tačiau ne taip greitai susitepa, jį galima valyti stipresniais valikliais.

Užsakymo nr.: PT_61653179

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis