Idėjos mažo sodo kūrimui

Galbūt turite mažą kiemą ir norite mėgautis gražia aplinka prie savo namų? Sukurti nedidelį sodą gana paprasta, kai žinote, kaip tinkamai išnaudoti kiekvieną žemės plotą.

Mažo sodo dizainas gali pasižymėti visomis tomis pačiomis unikaliomis savybėmis, stiliumi bei prabanga kaip ir dideli sodai. Nepriklausomai nuo biudžeto ar dizaino koncepcijos, jūsų mėgstamos lauko dekoravimo idėjos gali būti įgyvendintos bet kokio dydžio kieme.

Shutterstock nuotr.

Nedidelio kiemo sodo kūrimas yra paprasta ir maloni užduotis, tereikia įsiklausyti į keletą pagrindinių patarimų. Visų pirma, labai svarbus dėmesys detalėms ir kruopštus planavimas. Mažo sodo kraštovaizdžio idėja paprastai yra švaraus ir tvarkingo žemės ploto kūrimas, siekiant suteikti didesnės erdvės iliuziją. Paprasčiausias sprendimas šiam tikslui pasiekti yra spalvos iš namų eksterjero įtraukimas į sodo spalvų schemas. Pavyzdžiui, dekoratyviniai vazonai ar gėlių sodo sienų spalvos gali būti tokios, kurios randamos ir namo išorėje.

Corbis/Scanpix

Geriausi mažiems sodams tinkantys augalai yra tie, kurie savarankiški ir nėra linkę peraugti. Pavyzdžiui, aukštas ir siauras dekoratyvinis medis yra puikus augalas, nes jūs turite galimybę pakoreguoti jo dydį ir dizainą, kad šis patogiai tilptų erdvėje. Jei norite padalinti kiemą į atskiras sritis, įrenkite dekoratyvinę sieną arba paslėpkite atraminių sienelių.

Dažnai šeimininkai galvoja, kad, esant mažai erdvei, sode negalima užauginti daržovių. Tiesa, sodininkystė mažoje erdvėje gali būti sudėtinga, tačiau yra daug galimybių, kurios leis jums turėti šviežių daržovių, vaisių ir žolių, nesvarbu kokio dydžio kieme. Geriausios daržovės yra kompaktiškų veislių, kurioms nereikia daug vietos šaknims, pavyzdžiui, pomidorai, baklažanai ir lapinės kilmės. Vijokliniai augalai, pavyzdžiui, agurkai ir pupelės gali sukurti unikalią gamtos tvorą.

Na, o tuo atveju, jeigu norite sukurti gražią oazę, tačiau neturite kiemo, įrenkite mažą sodą savo namuose. Jei tik yra galimybių, už lango arba ant palangės pastatykite mažuose vazonuose susodintų gėlių ar daržovių. Iš eilės sustatyti maži arba pagal dydį sugrupuoti puodai, imituojant vejos apvadą, sukurs jaukų vaizdą namuose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis