Geriausi jaunieji dizaineriai paaiškės penktadienį

Jau šį penktadienį, liepos 5 d., paaiškės trečią kartą rengiamo kasmetinio konkurso „Jaunojo dizainerio prizas 2013” nugalėtojai produkto ir industrinio, grafinio ir komunikacijos bei mados dizaino kategorijose.

Apdovanojimai vyks nuo 18 val., Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3.).

UŽ JAUNUOSIUS DIZAINERIUS VIS DAR GALITE BALSUOTI ČIA

Konkursui iš viso buvo pateikti 68 darbai (25 produkto ir industrinio, 21 grafinio ir komunikacijos, 22 mados dizaino), iš kurių 15 konkurso (3 mados ir po 6 grafinio/komunikacijos bei produkto/industrinio dizaino) komisija atrinko eksponuoti parodoje, veiksiančioje iki rugpjūčio 3 d.

„Jaunojo dizainerio prizo 2013“ komisiją sudarė mados dizainerės Jolanta Rimkutė ir Gabrielė Januškevičiūtė, grafikos dizaineriai Laura Tulaitė ir Algirdas Orantas, produkto dizaineris Julius Bučelis ir architektas, interjero kūrėjas Eivaras Rastauskas.

Pasak konkursą organizuojančio VDA Dizaino inovacijų centro (DIC) vadovo Mariaus Urbanavičiaus, konkursui pateikiamų darbų kokybė kasmet gerėja, daugelis darbų yra realūs prototipai, kuriuos galima lengvai komercializuoti. „Maloniai nustebino grafinio dizaino darbų branda, labai techniškos pramoninio dizaino koncepcijos, technologijų panaudojimas rūbų dizaine. Matosi, kad studentai turi gerą techninę bazę ir yra gerai įvaldę darbo technologijas“, - sako grafikos dizaineris Algirdas Orantas.

Kiekvienos kategorijos laimėtojas bus apdovanotas 4000 Lt piniginiu prizu. Konkurso prizinis fondas įsteigtas su rėmėjų - Švietimo ir mokslo ministerijos, Kultūros rėmimo fondo ir bendrovės TEO - pagalba.

Konkursą „Jaunojo dizainerio prizas“ VDA Dizaino inovacijų centras rengia nuo 2011 m. Jo tikslas - išskirti ir apdovanoti ryškiausius ir didžiausią potencialą demonstruojančius jaunosios kartos dizainerius, taip skatinant jų konkurenciją ir tobulėjimą; pristatyti jų darbus verslo, pramonės atstovams bei plačiajai visuomenei, suteikiant postūmį laimėtojų profesinei karjerai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis