Į ką atkreipti dėmesį renkantis lovą?

Miegas - vienas svarbiausių procesų, kurio metu mes ne tik pailsime, bet ir kaupiame jėgas naujiems iššūkiams. Renkantis šį baldą nereikia gailėti laiko ir pinigų, nes nuo to priklausys jūsų kasdienė savijauta.

Idealus variantas, žinoma, yra plati stacionari lova su geru čiužiniu, tačiau, deja, kuklūs mūsų butų gabaritai ne visada leidžia ją patalpinti. Todėl tenka tenkintis įvairiomis sofomis lovomis, kurias galima ištiesti, priklausomai nuo situacijos. Šiandien pakalbėsime apie tai, kaip pasirinkti lovą ir čiužinį, koks sofos mechanizmas patogesnis ir ką pataria feng šui dėl renkantis lovą ir jos vietą.

Stacionari lova

Rinkdamiesi stacionarią lovą, pirmiausia įsitikinkite, kad jos dydis tinka jūsų kambariui.

Čiužinys

Tuomet atkreipkite dėmesį į čiužinį. Pagrindinė jo funkcija - užtikrinti taisyklingą stuburo padėtį miegant. Čiužinių būna ne tik įvairių dydžių, bet ir skirtingo aukščio, kietumo, vidaus sudėties.

Rinkdamiesi čiužinius su spyruoklėmis, pasirinkite variantą su atskiromis spyruoklėmis, ypač jei čiužinys dvigulis. Taip nenusirisite į lovos vidurį ir netrukdysite savo partneriui.

Vaikams ir paaugliams, taip pat tiems, kurie turi problemų su stuburo viršutine dalimi, tiks čiužiniai be spyruoklių.

Čiužinių užpildai

Čia geriausia rinktis natūralų lateksą. Kokoso plaušo užpildas gan kietas, dažnai naudojamas čiužiniuose vaikams. Vis dėlto populiariausios medžiagos - dirbtinis lateksas, porolonas, putų poliuretanas. Jei užpildai kokybiški, čiužinys tarnaus ilgai, ant jo bus patogu ilsėtis.

Čiužinio pasirinkimas priklauso ir nuo savininkų figūros. Apkūniems geriau tinka kietesni čiužiniai, liekniems - čiužiniai be spyruoklių iš latekso ar jo pakaitalų. Vidutinio kūno sudėjimo žmonėms tiks latekso ar kokoso pluošto variantai.

Visi užpildai turi savo pliusų ir minusų, todėl, rinkdamiesi lovą su čiužiniu, pabandykite ant jo atsigulti, patikrinkite, ar jums patogu.

Shutterstock nuotr.

Sofos lovos

Pirkdami sofą lovą, dažnai kreipiame dėmesį į dizainą, spalvą ir kainą, nors vienas svarbiausių kriterijų turėtų būti transformacijos mechanizmas. Galite nusipirkti sofą ir tik namie pastebėti, kad ją ištiesti sunku, o miegoti nepatogu.

Sunku tiksliai pasakyti, kuris mechanizmas prastesnis, o kuris geresnis. Iš tikro viskas priklauso nuo gaminio kokybės ir jūsų skonio. Tačiau daugiau teigiamų atsiliepimų galima išgirsti apie mechanizmus „euroknyga“ ir „akordeonas“. Miegamoji vieta tokiose sofose paprastai lygi, sofa lengvai išsiskleidžia.

Rinkdamiesi sofą lovą, būtinai pabandykite ją išskleisti ir sudėti pačiame baldų salone. Nesidrovėkite paklausti pardavėjo, ar negalėtumėte prigulti ir „pajusti“ miegamąjį paviršių, kad suprastumėte, ar jums bus patogu ilsėtis. Suskleiskite sofą ir atsisėskite ant jos: ar patogu nugarai, ar tenkina aukštis?

TAIP PAT SKAITYKITE:
Svarbiausi sprendimai, prieš pradedant statyti namą
Prieš ir po remonto: kaip senas butas virto vintažu dvelkiančia erdve
Lauko žibintų gamyba

Įvertinkite gabaritus

Kai ateiname į erdvią baldų salono salę su gausybe minkštų baldų, sunku įvertinti tikruosius patikusių modelių dydžius. Jie vizualiai atrodo mažesni nei kambaryje. Todėl prieš pirkdami išmatuokite gaminio gabaritus.

Jei sofą planuojate pastatyti nugarėle į sieną, o prekybos salėje ji yra centre, įsivaizduokite, kaip ji atrodys jūsų kambaryje. Nusipirkus neretai paaiškėja, kad sofos nugarėlė per daug nutolusi nuo sienos - tai ne trūkumas, tiesiog ne visada gražiai atrodo.

Svarbu: nepirkite sofos ar lovos internetu arba pagal katalogą, pirmiau nepamatę modelio „gyvai.“

Lovos pasirinkimas ir vietos jai suradimas pagal feng šui

Pagal feng šui, pirmenybę reikėtų teikti toms lovoms, kurios atrodo paprasčiausios formos, lygios, be aštrių kampų.

Ypatingos reikšmės turi lovos nugarėlės forma: pusiau apvali ar apvali, stačiakampė, su aštriais kampais ar užapvalinta banguojanti.

Lovą su pusiau apvalia ar apvalia nugarėle, simbolizuojančia metalo stichiją, rinkitės tuo atveju, jei esate verslininkai ar vadovai.

Dirbantiems fizinį darbą patariama rinktis lovą su medine stačiakampe nugarėle. Ji įkūnija medžio ir žemės stichiją.

Užapvalintos banguojančios formos tiks kūrybinių profesijų atstovams: menininkams, rašytojams, žurnalistams, muzikantams, šokėjams ir pan. Ji atitinka vandens stichiją.

Atsargiau su trikampio forma, primenančia aštrius liepsnos liežuvius ir simbolizuojančią ugnies stichiją. Ji tinka tik tiems, kurie įpratę mažai miegoti ir anksti keliasi. Jei miegate ilgai, toks variantas ne jums.

Viengulę lovą pastatykite galvūgaliu į sieną arba išilgai jos, o dvigulę - taip, kad iš abiejų šonų būtų galima laisvai prieiti.

Gerai, jei prabudę matysite visą kambarį ir duris. Tačiau tuo pat metu lova turi stovėti taip, kad atėjusysis ne iš karto ją pastebėtų, tai yra, ne šalia ir ne priešais duris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis