Kiliminė danga – neblėstanti mada ir būtinybė

Kiliminės dangos pagalba namai atrodo ne tik gražiai, jaukiai, bet ir madingai. Jos pagalba mažinamos energijos sąnaudos patalpoms šildyti ar vėdinti bei padeda išsaugoti šilumą šaltuoju metų laiku. Jūsų žingsniai tampa minkštesni, lengvesni, juk kilimine danga išklotos grindys yra neslidžios – tai svarbu senyvo amžiaus žmonėms bei vaikus auginančioms šeimoms. Taip pat kiliminė danga izoliuoja įvairių buities technikos prietaisų keliamą triukšmą, neleidžia garsui sklisti ir sumažina alergizuojančių dalelių kiekį ore. Kadangi dangų yra įvairių tipų, paviršiaus struktūrų, spalvų bei raštų, nesunku išsirinkti ir pritaikyti bet kokioje patalpoje, ir suteikti jai naują veidą.

Raštai

Dabartinės kiliminės dangos yra įvairių raštų, daugybės spalvų ir originalių piešinių, todėl puikiai tinka tiek modernaus stilio mėgėjams, tiek ieškantiems klasikos. Šiuolaikinės mašinos gali pagaminti įvairias kiliminės dangos paviršiaus struktūras, kurios labai praplečia kiliminių dangų raštų ir spalvų pasirinkimą ir įtinka kiekvieno poreikiams. Dabar galima atrasti dangą būtent savo namams, tereikia nepasiklysti, nes galima rinktis nuo smulkiausių iki didžiausių ornamentų bei vienspalvių ar išmargintų dangų.

Kiliminės dangos dizainas

Tai ne tik praktiškas sprendimas, nes kiliminę dangą valyti patogu ir nesunku, bet ir galimybė savo aplinkai suteikti naujų sąskambių. Tai priklauso nuo to, kokį ornamentą pasirinksite. Juk dangos paviršius gali būti dekoruotas medžiais, geomentrinėmis figūromis ar tiesiog augaliniais motyvais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kiliminės dangos valymas

Optinės apgaulės, smulkūs raštai, vienspalvės ar minimalistiniais piešiniais dekoruotos kiliminės dangos pritiks bet kokioje erdvėje: biuruose, visuomeninių patalpų ar viešbučių interjeruose. Ir, žinoma, namuose, kur svarbu ne tik praktiniai aspektai, bet ir estetikos klausimas.

Kiti privalumai

Kiliminės dangos klojimas gali iš esmės pakeisti namus. Didelėje erdvėje skirtingomis kiliminėmis dangomis galima atskirti ar sukurti norimas zonas. 

Pavyzdžiui, darbo ir poilsio erdvei galima parinkti skirtingas spalvas. Ryškios spalvos tinkamos erdvei, kurioje leidžiate laisvalaikį, o šviesesnės, rudos ar pilkos – darbo zonai, nes padeda susitelkti. Viena iš alternatyvų – dalį erdvės kloti medžio, akmens ar kitokia medžiaga, o kitą dalį – kilimine danga. Tai gali padėti sukurti unikalų interjerą su prabangos prieskoniu. Toks variantas tinkamas atskleisti tiek klasikiniam, tiek ir moderniam interjerui. Be to, kilimine danga labai pravartu kloti laiptus – susigers aidas, o kartu jais lipti taps saugiau. Taigi, tai ne tik praktiška, bet ir niekada iš mados neišeinanti interjero dalis.

Iris nuotr.

Užsakymo nr.: PT_61829827

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis