10 būdų, kaip dar panaudoti šaldytuvą

Šaldytuvas gali būti naudojamas ne tik maistui laikyti ar gėrimams šaldyti. Pateikiame 10 patarimų, kaip dar galima panaudoti šaldytuvą.

1. Pailginti žvakės gyvenimą. Įdėkite naują žvakę mažiausiai dviem valandoms į šaldiklį, tada ji degs kur kas ilgiau. Šaldiklis taip pat padės grąžinti gerą išvaizdą jau panaudotoms, bet nevisiškai sudegusioms žvakėms. Palaikykite jas nors porą valandų šaldiklyje – nuvarvėjęs vaškas lengvai nusilups, o žvakė vėl bus lyg nauja.

2. Atskirti sulipusias nuotraukas. Nemažai žmonių turi didžiulį nuotraukų archyvą, tačiau visoms nuotraukoms albumų nepakanka ir jas tenka laikyti dėžutėse. Būna taip, kad nuotraukos sulimpa. Atskirdami jas galite sugadinti. Jei norite to išvengti, sulipusias nuotraukas įdėkite į šaldiklį, o vėliau lengvai aštriu peiliu jas atskirsite. Neskubėkite, jei nuotraukos neatsiskiria, palaikykite jas šaldiklyje dar pusvalandį. Šis būdas puikiai tinka ir kitiems daiktams (pavyzdžiui, pašto ženklams) atskirti.

3. Sutaupyti spragėsių. Namuose spraginant kukurūzus kartais į neviltį varo neišsprogstantys grūdeliai, kurie vėliau susimaišo su paruoštais spragėsiais, o neatsargiai patekę burnon gali nulaužti dantį. Jei norite, kad išsproginėtų daugiau grūdelių, laikykite juos šaldiklyje, o į keptuvę berkite nė neatitirpinę.

4. Išvengti nemalonaus kvapo. Sena knyga prisigėrė nemalonaus pelėsių ir dulkių kvapo, o plastikinis indelis prasmirdo žuvimi? Palikite juos nakčiai šaldiklyje. Šitaip galima panaikinti nemalonų bet kokio nedidelio daikto aromatą.

5. Pašalinti prie drabužių prilipusią kramtomąją gumą. Visiems žinoma, kad nukrapštyti ją nuo apdarų labai sudėtinga. Įdėkite drabužį į šaldiklį kelioms valandoms, vėliau peiliu nuskuskite gumą ir išplaukite likusią dėmę. Gumos neliks nė žymelės. Taip pat galite nuvalyti nuo drabužių ar staltiesės ir vaško lašelius.

6. Pailginti pėdkelnių dėvėjimo laiką. Naujas kojines ar pėdkelnes galima įdėti kelioms valandoms į šaldiklį, tuomet jas dėvėsite ilgiau, jos bus patvaresnės. Tik prieš rengdamiesi jas šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje, kad neperšaltumėte.

7. Išvengti paakiuose ratilų ir patinimų. Šaldiklyje laikykite du metalinius arbatinius šaukštelius. Kai paakiuose atsiranda maišeliai, prie jų kelioms sekundėms ar minutei priglauskite ledinius šaukštelius.

8. Padidinti kosmetikos veiksmingumą ir galiojimo laiką. Daugumą kosmetinių priemonių rekomenduojama laikyti šaldytuve (bet ne šaldiklyje!): tonikus, kremus, losjonus ir kaukes. Šviesa ir šiluma išardo antibakterines medžiagas, kurių yra kosmetikoje, todėl bakterijos dauginasi greičiau. Žemoje temperatūroje naudingos savybės bus veiksmingos du tris mėnesius. Jei jūsų kosmetika naudojosi kitas žmogus, galite ją apsaugoti – įdėkite į šaldiklį kelioms valandoms. Beje, šaldytuve laikomus kontūrinius akių ir lūpų pieštukus lengviau nudrožti, nes jie ne taip greitai lūžta.

9. Pratempti naują avalynę. Jei reikia pratempti naujus ankštus batus, į jų vidų įdėkite kietų polietileno paketų, įpilkite vandens ir batus su vandens pūsle užšaldykite. Po tokios procedūros batai gali padidėti net puse dydžio ir daugiau nebeverš, nebespaus.

10. Išsaugoti kavos aromatą. Jei norite išsaugoti kavą ne ilgiau nei savaitę, ypatingų priemonių imtis nereikia. Bet kad ji, atidarius pakelį, išliktų aromatinga keletą savaičių ar mėnesį, geriausia sumaltas pupeles laikyti šaldytuve. Kavos nesuvartosite per mėnesį? Tada galite dalį įdėti į šaldymo kamerą. Šaltis sulėtina chemines reakcijas, dėl kurių genda kava, išlaiko jos aromatą, todėl ją galite užšaldyti ilgesniam laikui. Jei šaldėte nemaltas kavos pupeles, prieš malimą galite jų neatitirpinti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis