Praktiškiausi kiliminės dangos pasirinkimai

Renkantis dangą yra svarbūs šie kriterijai: dydis, sudėtis, funkcionalumas. Visgi prieš pasirenkant šią vieną svarbiausių namų interjero dalių, reikia sau atsakyti į keletą klausimų ir bent kažkiek skirti bei nusimanyti apie kiliminės dangos paviršiaus struktūros skirtumus.

Besirenkant dangą rekomenduojame atsakyti į bendruosius klausimus: kokioje patalpoje danga bus naudojama; kaip intensyviai danga bus eksploatuojama; ar ji bus naudojama nuolat, ar su pertraukomis; kas gali pakenkti dangai (ar toje vietoje bus valgoma, vyks vakarėliai ir t.t.); kokį stilių pasitelkus dangą norite sukurti – pagal tai reikės apspręsti dangos struktūrą, spalvą, dizainą.

Svarbios yra ir kitos savybės, kurios nulems jūsų pasirinkimus: kiliminės dangos tipas pagal gamybos būdą, kiliminės dangos pagrindas ir paviršiaus struktūra, ar danga bus klojama namie, ar visuomeninėje patalpoje, spalvų ir dizaino suderinamumas, koks pluoštas bus pasirinktas – natūralus ar sintetinis.

Dangą, kurios paviršius yra kilpinis, sudaro vieno ar kelių skirtingų lygių kilpos, o tai suteikia struktūriškumo įspūdį. Tokia danga pasižymi tvirtumu, kokybiškumu, ypač kai yra tinkamas pluošto aukščio ir tankumo santykis. Tokio tipo danga yra tvirta, ypač tinkama intensyviai naudojamose patalpose.  Tiesa, visuomeninės paskirties dangos paprastai būna vieno aukščio, tai patvirtina jos patvarumą.

„Scroll“ yra tokio tipo danga, kai kurios kilpinio paviršiaus kilpos yra nukirptos, o pluošto viršus sulygintas. Šio tipo danga gana ilgai išsaugo gerą išvaizdą, naudojama namuose.

Kirpto paviršiaus danga dažniausiai naudojama visuomeninėse patalpose. Ji yra skirstoma į keletą tipų, priklausomai nuo pluošto aukščio.

Vadinamasis veliūras dėl specialaus kirpimo pasižymi lygiu ir glotniu paviršiumi. Jį gan lengva prižiūrėti. Visgi, kadangi jis dažniausiai būna vienspalvis, gali matytis vaikščiojimo žymės ar valymo trūkumai (jei tokių yra). Tačiau jo privalumas yra tai, jog jį gan lengva prižiūrėti, taip pat nereikalingo galvos skausmo galima išvengti, jei danga bus raštuota.

„Frize“ yra storesnis, sukto ir termiškai fiksuoto pluošto paviršiumi. Atsparus dėvėjimuisi, o sukti siūlai padeda paslėpti vaikščiojimo žymes ir nešvarumus. Taip pat jį gan lengva valyti.

„Saxoni“ tipas dar storesnis nei frize, taip pat suktas ir pasižymintis termiškai fiksuotu paviršiumi. Kadangi šio pluošto galiukai yra susukti ir kerpant nusmailinti, gan ilgai išlaiko struktūrą ir vertikalią padėtį, nesukimba, panašėja į vilną. Tokio tipo danga išsiskiria elegancija ir subtilumu, erdvei suteikia jaukumo ir patogumo, tad naudojama ir visuomeninėse patalpose.

„Shaggy“ paviršiaus pluoštas gali siekti iki 5 cm. Gaminant šią dangą yra derinami skirtingo pluošto siūlai, tad ji gali būti klojama tiek namuose, tiek visuomeninėse patalpose.


Iris nuotr.

Užsakymo nr.: PT_61877769

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis