Kaip valyti sienas? specialisto komentaras

Valyti sienas lengva, bet daug laiko atimanti užduotis. Kai būsite pasiruošę, sekite šiais patarimais.

Jums reikės:

šepečio;
sausų šluosčių;
dulkių siurblio
universalaus valiklio;
acto;
amoniako;
vandens;
2 kibirų;
kempinės (pasirinktinai).

Kaip valyti sienas?

Prieš pradedant valyti sienas, nuvalykite dulkes. Jei to nepadarysite, tik dar labiau ištepliosite paviršių purvu ir sukelsite didesnę netvarką, nei prieš pradedant.

Dulkes ir purvą galite nuvalyti keliais būdais:
- naudokite dulkių siurblį su šepetėlio antgaliu.
- naudokite švarias, sausas šluostes sienų paviršiui nuvalyti. Tai galite daryti ranka arba naudodami plaušinę šluotą.

Nuvalę dulkes, galite pradėti plauti sienas. Pasirinkite tokį valiklį, kuris nesugadintų sienų paviršiaus. Dažniausiai dažytas sienas saugu valyti universaliu valikliu arba tirpalu, kurį gausite sumaišę 1 puodelį amoniako, ½ puodelio acto, ¼ puodelio kepimo miltelių ir 4 litrus vandens.
Jei nežinote, ar sienas pradėti plauti paprastu vandeniu ar įpilti šlakelį valiklio, pabandykite nematomoje vietoje, ar valiklis nepakenks sienos paviršiui.

Sudrėkinkite kempinę, šluostę ar plaušinę šluotą vandeniu ir pasirinktu valikliu. Pradėkite nuo apačios ir valykite vertikaliomis atkarpomis iki viršaus tol, kol pašalinsite visą purvą. Kad išvengtumėte dėmių dar kartą brūkštelkite su šepečiu jau valytose vietose. Išskalaukite kempinę, šluostę ar šluotą švariame vandenyje, antrame kibire. Pradėkite valyti kitą sieną ir vėl gerai praskalaukite valymo priemonę ir kartokite tą patį, kol neišvalysite visų kambario sienų.

Jeigu norite, galite nuvalyti sausomis šluostėmis arba leisti sienoms išdžiūti pačioms. Įsitikinkite, jog nepalikote jokių lašų, nes išdžiūvus liks dėmė.

Taip pat vertėtų žinoti

Nereikia sienų valyti nuolat, jeigu jus dažnai valote dulkes ar sausai nušluostote. Tam, kad nesugadintumėte sienų paviršiaus, patartina jas plauti, tik, kai darote didįjį namų tvarkymą.
Išsiaiškinkite, kokiais dažais padengtos jūsų sienos. Aliejaus pagrindu pagamintus dažus galite saugiai plauti, tačiau vandens pagrindu pagamintus dažus reikėtų valyti tik tada, jei jie turėjo pakankamai laiko išdžiūti. Jei dažai dar nauji, vos pradėję plauti sienas, juos nuvalysite.
Tapetus ar kitas sienos dangas galima plauti, tik jei jos atsparios vandeniui. Jeigu sienos paviršius drasko jūsų kempinę, naudokite seną kojinę ar švelnią šluostę paviršiui nuvalyti.

Artūro Radživiano („Švaros broliai“) komentaras: „Labiausiai sienos nukenčia nuo naminių augintinių ir mažamečių vaikų išdaigų. Apskritai sienos valomos šlapiu cheminiu būdu pagal poreikį 1-3 per metus. Be to, vieną kartą per metus rekomenduojamas sausas sienų siurbimas, nes ant sienų taip pat kaupiasi dulkės. Tai galima pastebėti žiūrint iš šono, į lango pusę. Ypač tai pravartu padaryti po remonto, kai lieka daugybė medžiagų po statybininkų atliktų darbų. Tiesa, valant sienas reikia turėti omeny, kad geriausia daryti kosmetinį valymą ir tai, kad cheminis valymas padidina natūralų sienų nusidėvėjimą keletą kartų.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis