Juodųjų serbentų desertas

Pripažinkite, juk net nepastebėjome, kaip pralėkė du vasaros mėnesiai, ir štai, mus pasitinka gražuolis rugpjūtis, pažerdamas saulės nugarintus rugių laukus, žvaigždėtą dangų ir dar pilnas saujas vasaros gėrybių. Tarp jų – ir juodieji serbentai. Jeigu jau atsivalgėte šviežių uogų, šį kartą siūlau jas sunaudoti gaminant sveiką ir gaivų vasaros desertą – juodųjų serbentų musą.

Musas yra saldus desertas, primenantis putėsius.

Jam pagaminti reikės:

1 pak. sausainių „Gaidelis“ arba „Digestive“;
1 v.š. sviesto;
500 ml plakamosios grietinėlės;
2 stiklinės juodųjų serbentų;
1 st. cukraus (arba pagal skonį);
1 v.š. želatinos;
1 citrinos.

Pagal šį receptą galite daryti vieną didesnį tortą arba kelis mažesnius, pasirinkę stiklines taures su plokščiu dugnu. Pirmiausiai sutrupinkite sausainius į trupinius. Galite tiesiog laužyti pirštais, kočėlu arba naudoti blenderį.

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais. Masę gerai paskirstykite ant atsegamos kepimo formos arba taurių dugno, suspauskite.

Dabar imkimės serbentų kremo. Išspauskite vienos citrinos sultis ir užpilkite jomis želatiną. Palikite išbrinkti apie 10 min. Tuo tarpu juoduosius serbentus supilkite kartu su cukrumi ir blenderio pagalba sutrinkite iki gražios vientisos masės. Visa tai gerai pertrinkite per sietelį, atskirdami serbentų žieveles. Jose gausu spalvinio pigmento, todėl trindami nebijokite panaudoti jėgos ir išspausti kuo daugiau sulčių, kurios suteiks sodrią violetinę spalvą jūsų desertui. 

J.Polkaitės nuotr.

Išbrinkintą želatiną ištirpinkite kaitindami, tik neleiskite jai užvirti. Supilkite į juodųjų serbentų masę staigiai maišydami. Beliko tik išplakti grietinėlę iki standumo ir sumaišyti su serbentais, viską paskirstyti ant pagrindo ir statyti į šaldytuvą iki sustingimo. Po to galite puošti šviežiomis serbentų uogomis, mėtų lapeliais ir plakta grietinėle. Paprasta ir neapsakomai gaivu bei skanu!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis