Pasidaryk pats: vazonų atnaujinimas

Nuolat naudojami vazonai atsibosta, tačiau kam išmesti, jei galima panaudoti dar kartą? Pateikiame būdą, kaip galima įdomiai atnaujinti šią praktišką dekoro detalę.

Reikės:

Vazono ar vazonėlių, kuriuos norite pakeisti;
Klijų;
Plono tampomo popieriaus (su raštais ir paveikslėliais ar vienos spalvos) arba labai plono vyniojamojo dovanų popieriaus;
Žirklių;
Teptuko;
Laikraščių darbo vietai pasiruošti.

Darbo eiga:

1. Vazonus išvalykite, kad nebūtų dulkių ar žemės liekanų.

2. Paklokite laikraščius ten, kur dailinsitės vazonus, kadangi, kai ištepsite visus vazonėlius klijais ir jau pradėsite klijuoti, juos visus reikės saugiai padėti, kad neatsirastų nepageidaujamų dėmių.

3. Išmatuokite, kiek tiksliai reikės popieriaus, kuriuo apklijuosite vazonėlį. Tai galite padaryti tiesiog apjuosdami popieriumi kiekvieną klijuojamą vazonėlį.

4. Jau galite teptuko pagalba ištepti visą vazoną klijais. Tuomet paimkite savo vyniojamąjį arba tampomą popierių ir atsargiai, nesudarydami bangelių priklijuokite jį prie vazonėlio.

5. Vazonėlio viduje ir ant pačio dugno apkirpkite vietas, kur popieriaus yra per daug, kad visur būtų lygu ir vazonėlis atrodytų tvarkingai.

6. Nepamirškite, kad tose vietose, kur apkirpote popierių, reikia užtepti daugiau klijų, kad tos vietos tikrai vėliau neatsiklijuotų.

7. Tą patį padarę su visais vazonėliais, palikite juos išdžiūti. Kai jie išdžius, galite juos naudoti.

Svarbu: klijuodami popierių atsižvelkite ir į tai, iki kokio aukščio vazonėlyje pilsite žemes. Nevertėtų pilti žemiau nei užklijuotas dekoruotas popierius. Šiems pokyčiams atlikti užtruksite daugiausiai pusvalandį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis