Kaip namuose sukurti traukos centrą?

Namuose kiekvienas kambarys gali tapti traukos centru. Dėl to svarbu parinkti tinkamą akcentą - didelę sofą, modernų stalą ar originalių suvenyrų prikrautą lentyną.

1. Jei norite, kad svarbiausiu tašku būtų sofa, statykite ją prie vienos iš dviejų ilgesnių sienų. Dėmesį trauks ir virš jos pakabintas paveikslas ar įrėmintas veidrodis.

2. Jei nenorite sofos statyti prie pat sienos, įsirenkite pokalbių zoną. Sofą pastatykite kampe ir pridenkite ją širma. Ji iškart prikaustys dėmesį ir sukurs intymesnę nuotaiką. Jei norite dar daugiau teatrališkumo, įsigykite skulptūrą ar biustą ir pastatykite šalia širmos.

3. Svarbiausiu kambario tašku gali būti židinys. Jį išryškinsite viršuje pakabinę paveikslą ar kitą meninę kompoziciją. Siena karėje ir dešinėje židinio pusėje turi likti švari.

4. Miegamajame svarbiausiu tašku beveik visada yra lova, kadangi tai didžiausias kambaryje esantis baldas. Jei lovos atkaltė ties galva – niekuo neišsiskirianti, galite virš jos pakabinti didelį paveikslą ar mažesnių paveikslėlių trio. Dėmesio centrą dar labiau paryškins iš abiejų lovos pusių pastatytos spintelės su vienodais staliniais šviestuvais.

5. Valgomajame svarbiausiu tašku turi būti ne stalas, o siena. Kaip tai padaryti? Pastatykite žemą indaują, o virš jos pakabinkite paveikslą, keletą paveikslėlių ar įrėmintą veidrodį.

6. Dėmesio centru gali būti ir įvairiausios kolekcijos, tačiau tai nėra lengva padaryti. Nesvarbu, ar kolekciją sudaro vienas daiktas, ar jų grupė, bus efektyviausia, jei juos išstatysite palei sieną.

7. Pianinas - didžiulis daiktas, tačiau svarbiausiu tašku jis turėtų būti tik profesionalaus pianisto namuose.

8. Kambaryje nedera du dėmesio centrai. Išsirinkite svarbiausią, gražiausią dalyką. Jei turite puikų židinį, o pro langą atsiveria nuostabus vaizdas, svarbiausiu kambario tašku siūlome pasirinkti langą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis