Kaip išvalyti kriauklę?

Esame tikri, jog jums įgriso nuolat šveisti virtuvės kriauklę, tačiau ji vis tiek nespindi kaip nauja. Atskleisime kelis veiksmingus valymo būdus, kad kriauklė vėl atrodytų kaip nauja.

Jums reikės: skysto indų plovimo muilo, distiliuoto acto, kepimo sodos, stambios akmens druskos, citrinos, dantų šepetėlio, seno skuduro ir minkštos kempinės.

Jei ketinate valyti kriauklę kas dieną, užteks muilo ir nailoninės kempinės. Venkite amoniako ar baliklio, nes jie gali rimtai sugadinti nerūdijančio plieno paviršių. Baigę valyti, praskalaukite kriauklę ir nusausinkite rankšluosčiu. Taip pat patariama kaskart pasinaudojus kriaukle, ją praskalauti, nes druska ir maisto likučiai taip pat kenkia nerūdijančio plieno paviršiui.

Sudrėkinkite kriauklę ir plonu sluoksniu padenkite ją maistine soda. Kempine viską išvalykite ir vėliau gerai nuplaukite. Dantų šepetėliu galite išvalyti sunkiau pasiekiamas vietas. Kelis kartus viską nuplaukite.

Išmirkykite kelis popierinius rankšluosčius acte ir išklokte jais visą kriauklę. Palikite 20-iai minučių, vėliau popierinius rankšluosčius išmeskite. Sudrėkinkite kempinę vandens ir muilo mišinyje, kruopščiai išvalykite kriauklės paviršių.

Yra ir kitas veiksmingas kriauklės valymo būdas. Įdėkite du puodelius ledo kubelių ir ant jų užpilkite puodelį stambios akmens druskos. Paleiskite šalto vandens srovę, įjunkite atliekų smulkintuvą ir tegu vanduo bėga, kol neišnyks ledas.

Tai pat galite išvalyti kriauklę naudodami citriną. Supjaustikite citriną skiltelėmis, atsukite vandenį ir po kriaukle esantį atliekų smulkintuvą. Taip ne tik puikiai išvalysite nuotekų vamzdį, bet ir paskleisite malonų kvapą virtuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis