Lengvai įgyvendinami patarimai, kaip papuošti namus rudeniui

Ruduo – tai metas, kai namuose galite pritaikyti žemės atspalvius. Vėstanti temperatūra, besikeičianti gamta, rudens spalvos – visa tai praneša, jog jau atėjo ruduo. Pagyvinę namus keliais rudens akcentais lengviau ir linksmiau pasitiksite šį naująjį metų laiką. Rudens spalvos gali būti ryškios ir gyvos arba subtilios bei prislopintos. Pasirinkite širdžiai artimą stilių ir pasitelkite šiuos 16 dekoravimų patarimų.

1. Pasikabinkite rudens spalvas atspindinčius paveikslus


Prieškambaryje ar kitoje matomoje vietoje pasikabinkite rudens tematika nutapytą paveikslą, nes tai iš karto suteiks rudenišką nuotaiką. Rinkitės paveikslus, kuriuose dominuoja rudens spalvos: oranžinė, gelsva ir auksinė. Jei jums labiau patinka abstraktus menas, rinkitės paveikslus, kuriuose gausu rudos, raudonos ar sudegusios umbros atspalvių.


2. Papuoškite pietų stalą


Galite ant stalo padėti raudonų ar geltonų obuolių – tai bus neįpareigojanti centrinė detalė. Atminkite, jog galite nuolat keisti šį akcentą, pridėkite ar išimkite detalių sezono metu. Jei norite sukurti formalią aplinką, galite patiesti staltiesę ir padėti indų komplektą, atspindintį rudens spalvas ir tematiką.


Shutterstock nuotr.


3. Dekoruokite verandą


Apvyniokite pašto dėžutę ar verandos kolonas šiaudais ir kukurūzų stiebais arba viržiais. Naudokite oranžinės spalvos kaspinus - tai taps pagrindiniu akcentu. Taip pat galite papuošti paradines duris.


4. Pagyvinkite židinio atbrailą


Jūsų židinys jau seniai laukė šio metų laiko. Kai kitą kartą žvalgysitės po kiemą ar keliausite į rankdarbių parduotuvę, džiovinti lapai ir kankorėžiai puikiai praverstų puošiant namus. Maži moliūgai ar džiovinti vynuogynų lapai, spalvingos žvakės pagyvins židinio atbrailą.


Shutterstock


5. Kai už lango ima šalti, laikas įsirengti jaukias vietas prisėsti


Kai rudenį ima kristi temperatūra, išsitraukite rudens spalvų antklodes ir patieskite jas ant sofų. Taip pat galite padėti pagalvėlių ir turėsite jaukų kampelį prisiglausti ir mėgautis gera knyga.


6. Tegu pakvimpa rudeniu


Dekoras gali būti matomas vizualiai, tačiau taip pat gali būti ir užuodžiamas. Moliūgų pyrago, cinamono ir obuolių sidro ar židinio kvapas pradžiugins kiekvieną, ir suteiks namams rudeniškos šilumos ir įkvėpimo. Taip pat galite naudoti žvakes, smilkalus arba sumaišyti krūvą prieskonių, tokių kaip cinamono lazdelės, gvazdikėliai ir muskato riešutai. Nepamirškite ir kaštonų.


Shutterstock nuotr.


7. Pasitelkite vaizduotę kurdami rankdarbius


Ruduo puikus metas apsilankyti namų apyvokos prekių parduotuvėse ir rankdarbių krautuvėlėse ieškant įkvėpimo. Paieškokite namų dekoravimo patarimų. Taip pat galite rasti įkvėpimo pažiūrėję laidų apie namų dekoravimą.


8. Priberkite rudeniškų spalvų daikčiukų į stiklainius


Tai paprastas ir nebrangus dekoravimo būdas. Įberkite saldainių ar kitų spalvotų dalykėlių į stiklainius ar dekoratyvaus stiklo indą. Galite pridėti įvairiausių dydžių džiovintų pupų arba sveikų užkandžių vaikams, kad jie galėtų pasmaguriauti grįžę iš mokyklos. Dekoras gali būti ir praktiškas, ir gražus.


Shutterstock


9. Pasitikite svečius gražiu rudenišku vainiku ant durų


Paprasti vainikai iš vynmedžio suteikia jaukumo ir be papildomų papuošimų. Tačiau jei jums patinka papuošimai, galite įpinti kankorėžių, lapų ar uogų.


10. Pagalvokite apie apšvietimą


Šviestuvai tinka ne tik žiemos švenčių metu. Jie praverčia jau rudenį, nes saulė ima anksčiau leistis ir pradeda temti greičiau. Įdėkite elektrines žvakes į popierinius maišus pripildytus smėliu - tai bus originalu.


Shutterstock


11. Pakeiskite užvalkalus


Panaudoję spalvotus užvalkalus greitai ir nebrangiai pakeisite bet kurio kambario spalvą. Priklausomai nuo medžiagos spalvos ir svorio, užvalkalai gali būti oficialūs ir kasdieniniai.


Shutterstock


12. Derinkite skirtingus papuošimus kiekviename kambaryje


Pagyvinkite kiekvieną kambarį rudeniškomis spalvomis, tinkančiomis prie jūsų interjero. Tai galite padaryti pakeisdami pagalvėles, kilimus, lovos užvalkalus. Pabandykite sukurti kompoziciją iš mažų moliūgų ir papuoškite vieną iš spintelių stalviršių.


Shutterstock


13. Pradėkite ruoštis Helovinui


Nesvarbu, švenčiate šią šventę ar ne, spalvos ir simboliai gali būti priderinti jūsų namų interjere. Naudokite oranžinės spalvos atspalvius ir juodą spalvų paletę visuose namuose.


Shutterstock


14. Parenkite smagių šeimos užsiėmimų


Ruduo puikus metas rinkti obuolius sode ar lankytis sporto renginiuose, juk ir Lietuvoje kiekvieną savaitgalį vyksta įdomių renginių. Leiskite laiką kartu su šeima lauke, kol dar neįsėlino žiema.


15. Kabinkite sunkesnės medžiagos užuolaidas


Kadangi lauke oras vėsta ir temperatūra krenta, patariama pakeisti užuolaidas iš lengvos medžiagos į sunkesnę. Sodresnės spalvos ir sunkesnė medžiaga atrodys šilčiau ir ilgiau išlaikys šilumą kambaryje. Pakabinę rudens atspalvių užuolaidas iš karto suteiksite savo interjerui rudenišką nuotaiką.


Shutterstock


16. Įsileiskite į namus naujausias tendencijas


Rudens-žiemos sezonu šiuo metu madingiausios šios spalvos: alyvuogių ir smaragdinė žalia, vis dar madingos mėlyna, rožinė ir koralų spalvos. Šiemet savo aktualumą ir svarbą įtvirtino ekologijos bei tvarumo principai. Ilgaamžiškumas, natūralios medžiagos originaliai atsispindi netikėtų formų balduose bei medžiagų faktūruose. Daugiau apie naujausias tendencijas sužinosite parodoje AMBIENTE, kuri įvyks Frankfurte 2020 m. vasario 7-11 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis